Home

Achtergrond 156 x bekeken

Meer telefooncellen weg

KPN brengt het aantal telefooncellen in Nederland verder terug.

Het telecomconcern is wettelijk niet meer verplicht om een telefooncel per 5000 inwoners te handhaven. Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken heeft aan deze verplichting een eind gemaakt.

KPN heeft nog 4000 telefooncellen staan. Daarvan zijn er 1800 niet rendabel, zei een woordvoerster van KPN vandaag. "We gaan voor elke cel in overleg met de gemeente of die moet blijven.'' Daarbij heeft KPN een bonus-malusregeling bedacht, waarbij gemeenten bij winst een vergoeding krijgen en bij verlies mede opdraaien voor de kosten.

Door de groei van het mobiele telefoonverkeer zijn veel telefooncellen overbodig geworden. De telefooncellen van KPN die blijven staan, zijn vooral te vinden op drukke plaatsen zoals treinstations en vliegvelden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.