Home

Achtergrond 148 x bekeken 1 reactie

Meer gesjoemel met EU-geld gemeld

Het gesjoemel met EU-geld is vorig jaar toegenomen.

Met de gemelde onregelmatigheden en fraude was totaal 1,4 miljard euro gemoeid. De toename doet zich voor in bijna elke sector, meldde de antifraudedienst van de Europese Commissie vandaag.

De EU-landen hebben totaal bijna 11.500 gevallen gemeld van onregelmatigheden en vermoedelijke fraudes met EU-geld. "Dat er meer onregelmatigheden worden gemeld, wijst er welicht op dat de controles vooruit gaan'', verklaarde EU-commissaris Siim Kallas (Fraudebestrijding).

Zijn woordvoerder onderstreepte dat de cijfers slechts voorlopig zijn en dat het bedrag van de onregelmatigheden een betrekkelijk stabiel percentage is van de EU-begroting: "De werkelijke financiële impact kan pas worden vastgesteld wanneer de gerechtelijke en administratieve procedures zijn afgerond en terugvordering heeft plaatsgevonden.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet

    Waarom verbaast mij dit niets

Of registreer je om te kunnen reageren.