Home

Achtergrond 329 x bekeken 1 reactie

'Lobby gasprijzen niet eendrachtig'

De lobby voor maatregelen tegen de hoge gaskosten is niet eenduidig en krachtig genoeg.

Volgens consultant Thijs Jasperse zijn veel partijen in de glastuinbouw met het onderwerp bezig, maar is er nog geen krachtige eenduidig geluid. Volgens Jasperse zouden Glaskracht, afzetorganisaties en banken een gezamenlijk geluid moeten laten horen.

Dat schrijft Jasperse in zijn weblog voor vakblad Groenten en Fruit. Jasperse is als voorzitter betrokken bij de collectieven A8, K8 en P8. Deze partijen willen gezamenlijk maatregelen bespreken om de gestegen energiekosten door te berekenen aan de consument, schrijft hij verder. Op korte termijn willen de collectieven maatregelen kunnen nemen. "Dat zal geen eenvoudige klus zijn maar we zullen met elkaar kijken wat mogelijk is."

Eén reactie

  • no-profile-image

    glasslateler

    In het bericht over de gasprijzen wordt gesproken over collectieve maatregelen voor de te hoge gasprijs. Voor mijn bedrijf is de inkoopprijs per m3 gas al een aantal jaren rond de .50 c. Waar was het collestief 5 jaar geleden toen de gasprijs voor het vorstvrij houden van een bedrijf extreem veel duurder werd.
    Maatregelen voor de hele sector zijn zeer belangrijk, maar vergeet niet de groep kwekers die al jaren heel veel teveel voor het gas betaald, alleen en uitsluitend door de prijsstelling en regelgeving de netwerkbeheerders.

Of registreer je om te kunnen reageren.