Home

Achtergrond 207 x bekeken

Limburg eist betere beveiliging spoor na bijna-botsing

De provincie Limburg wil dat de veiligheidssystemen op het spoor worden verbeterd.

De Limburgse gedeputeerde Bert Kersten liet dit maandag weten in een reactie op de bijna-botsing tussen twee treinen gisteravond bij Heerlen.

Door ingrijpen van de verkeersleiding bij ProRail werd op de zogenaamde Heuvellandlijn een botsing tussen een net van het station vertrokken trein van Veolia en een naderende Duitse trein voorkomen. Op negentig meter van elkaar kwamen beide treinen tot stilstand. Het Korps landelijke politiediensten vermoedt dat de machinist van Veolia door rood is gereden. Kersten wil dat de technische beveiliging op dit soort enkelsporige trajecten wordt verbeterd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.