Home

Achtergrond 208 x bekeken

Lege bassins bij glastuinders in Noord-Nederland

De aanhoudende droogte in het noordelijke deel van Nederland zorgt niet alleen voor problemen in de vollegrondsteelten.

Glastelers die voor hun watervoorziening afhankelijk zijn van regenwater smachten zo langzamerhand ook naar een langere periode met regen.

Teeltvoorlichter Barend Löbker, bij Vortus verantwoordelijk voor de regio Noord-Nederland, bevestigt dit beeld. Hij merkt wel op dat veel van zijn klanten steeds minder afhankelijk zijn van regenwater. "Juist in Noord-Nederland hebben veel telers een bron met grondwater tot hun beschikking en is er in sommige gebieden centraal waterbeheer. Maar de telers die die mogelijkheid niet hebben kampen met tekorten."

Deze telers zijn dan ook gedwongen hun toevlucht te zoeken tot leidingwater of osmosewater, waarbij het lastig is het natriumgehalte niet te hoog te laten oplopen. Bovendien zorgt het voor een extra kostenpost in een tijd waar de stijgende kostprijs toch al een groot probleem vormt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.