Home

Achtergrond 177 x bekeken

Klimaatconferentie voor schone havens

In Rotterdam komen de komende drie dagen ruim vijftig havensteden bij elkaar om over luchtverontreiniging te praten. Een belangrijk agendapunt is de reductie van CO2-uitstoot.

De bedoeling is gezamenlijk initiatieven in het leven te roepen om het broeikaseffect te verminderen en de luchtkwaliteit in havens te verbeteren. Aan de conferentie nemen geen Chinese steden deel, terwijl zeven van de tien grootste wereldhavens in dat land liggen.

Op de internationale wateren varen momenteel ruim 60.000 schepen. Zij stoten gezamenlijk tussen de 2 en 5 procent van de mondiale CO2-emissie uit. De scheepvaart is de meest internationale sector en is moeilijk te reguleren. Het probleem is dat ontwikkelingslanden maatregelen vaak boycotten.

Daarom bieden woensdagmiddag zestien (inter)nationale milieuorganisaties havenwethouder Mark Harbers een petitie aan. Daarin verzoeken ze de deelnemers aan de conferentie om met concrete plannen te komen en snel tot actie over te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.