Home

Achtergrond 473 x bekeken 74 reacties

Klacht Wakker Dier tegen kipcampagne

Wakker Dier dient een klacht in tegen de kipcampagne van de vleessector. De organisatie wil dat de 3 miljoen euro die de vleessector aan EU-subsidie kreeg, wordt teruggevorderd.

"De vleessector maakt misbruik van Europese subsidies", concludeert Wakker Dier. De klacht wordt ingediend bij de Europese Commissie en de Dienst Regelingen van het landbouwministerie. "Volgens de subsidieregels moet de kipcampagne informatie verstrekken over huisvesting en welzijn, maar er wordt met vrijwel geen woord gerept over de grote welzijnproblemen in de kipindustrie", aldus Wakker Dier.

Morgen begint de organisatie op de radio een eigen anti-kipcampagne onder de noemer Kip! Het meest mishandelde stukje vlees! In de radiospots zegt Wakker Dier dat "een kip in de oven meer ruimte heeft, dan zij tijdens haar leven ooit heeft gehad".

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk

  Ik moet even vermelden dat britse onderzoekers hebben aangetoond middels een test dat de gangbare kip uit de intensieve veehouderij het smaakvolst is. Dus gangbaar is beter van smaak, beter voor het milieu, en ook veiliger voor de consument. Onze kuikens lopen welliswaar binnen, maar hebben 2000 m2 tot hun beschikking. Er zijn een heleboel dieren die veel en veel minder hebben. En dus ook mensen die minder hebben.
  Het gaan zitten Linda is een natuurlijk gedrag, dat betekend dat ze het behaaglijk hebben. Buiten moeten ze van nature blijven bewegen vanwege het gevaar gepakt te worden door roofvogels.

 • no-profile-image

  jerommeke

  Jij in iedergeval niet Linda. Want de gemiddelde consument (waar jij ook toe behoord) koopt nog steeds met voorkeur de lekker goedkoopste stukje kip, terwijl er ook biologische kippen/kuikenvlees te krijgen is. En ik geloof ook niet de KFC biologische/scharrel kipnuggets in de aanbieding heeft. Hoe gaat de gezegde ook al weer..... Verbeter de wereld en begin bij jezelf. En als je dan toch van mening bent dat het door de overheid gereguleerd moet worden pleit er dan voor dat de retail alleen biologisch/scharrel mag verkopen. Ik denk niet dat ze in Den Haag er de ballen voor hebben.

 • no-profile-image

  belangenbehartiggers

  Vecht nu toch eens een keer met dezelfde wapens als die onnozele organisaties. Laat iemand de boekhouding eens uitpluizen en zoeken naar onregelmatigheden. Vindt men ze vandaag niet dan ga je morgen terug, steeds maar weer. Stuur de socialedienst en naar toe voor controle of ze allemaal wel "mogen " werken. Zie het geval bij varkens in nood. Vindt men vandaag niets dan ga je morgen weer terug, steeds maar weer. Licht de mensen eens door van dergelijke groeperingen, crimineel verleden, openstaande boetes, fraude met belastinggeld etc. Vindt men vandaag niets dan ga je morgen weer terug, steeds maar weer. Vertel je bevindingen in de media, blokkeer de ingang van hun thuisbasis. Dat doe vandaag en morgen weer. Op deze manier aanpakken en niet met "pappen en nat houden", en zogenaamde "zware gesprekken op hoog niveau". Laat als belangenbehartiggers samen maar eens je tanden zien. Jullie leden vragen om actie, doe dat dan ook.

 • no-profile-image

  A.H.van Engelen

  Wakker Dier??? Is dat niet een troep die geleid wordt/werd door een collega van de heer van der Gr. In de tijd dat beide heren opereerden vanuit Wageningen, hield iedere agrarische ondernemer zijn/haar hart vast. Van der Gr. werd gepakt (affaire Pim), die andere mijnheer werd gered door de toenmalige GroenLinks wethouder van Wageningen. Laatstgenoemde was ingeseind door de toenmalige burgemeester en hem werd gezegd niemand te waarschuwen. Edoch, het kwaad was al geschied. Administratie etc. weggemoffeld en daarna wordt je toch voorzitter van Wakker Dier. Dit is het allooi waaruit dergelijke organisaties putten. Wordt wakker mensen en vooral de donateurs van deze groepen.

 • no-profile-image

  Lizette

  En nu is de PVE boos en klaagt over een misbruikt muziektoontje! Haha! Dus geen klacht over 'miljoenen kippen breken jaarlijks hun poten en vleugels tijdens de vangt' 'kip heeft minder leefruimte dan een A4tje' 'slacht van kippen vaak onverdoofd' e.d.. Kortom, het grootschalige dierenleed kan niet worden ontkent. Verbijsterende conclusie! Steek daar je geld in PVE/kippenboeren!

 • no-profile-image

  Dirk

  Ach ja , je ziet het aan de teksten die schrijven. Ze weten het niet, en ze willen het ook niet weten. Al die wakker dier terroristen die stiekem brandjes stichten en kinderen de stuipen op het lijf jagen (daartegen durven ze wel) roepen telkens weer dat ze het weten. Maar ze weten dus niets. Laatst was er iemand benaderd om eens te kijken bij een vleeskuikenbedrijf, hadden ze nog nooit gezien terwijl ze wel de hele tijd de bek los hadden over deze bedrijven. De vraag naar gangbaar vlees is groot. Eet maar lekker biologisch, die boeren moeten tenslotte ook hun boterham verdienen. Kiloknallers is een term uit de supermarkt. Lizette is ook zo'n troela die er gewoon niets vanaf weet . Op de terreuropleiding wordt hun dat ook niet verteld. In de vorige eeuw was er ook een groepering die anderen beschuldigden. Later zeiden ze dat ze het "nicht gewust haben". Ga maar lekker door met plagen, het gaat mij goed. Tensloote weet zo langzamerhand heel nerderland dat wakker dier niet deugt, dus die antireklame is juist een mooie extra bekendheid aan ons lekker stukje gezond, veilig, smakelijk en milieuvriendelijk pluimveevlees. Oja, het welzijn bij ons is prima, onze kuikens nemen ook een stofbad in het strooisel. De kippen van mijn buurman gaan nooit in de zon stofbaden, dat doen ze onder een boom, iets boven hun hoofd vinden ze wel zo veilig. Ook weer een praktijk verhaal waar de wakkerdier terroristen geen weet van hebben. Jullie zijn zooooo dom.

 • no-profile-image

  Franka

  Dat de kip voldoende ruimte moet hebben is redelijk. Maar wat is voldoende, voor een leek is dit heel anders dat voor een deskundige. Ik zou ook nooit in de stad willen wonen, ze wonen ook in baterijen en kruipen overal dicht bij elkaar! Dit mag allemaal!! Ik woon op het platteland in het buitengebied, waar alles ruimer is. Waarom wonen zoveel mensen op een hoop in die grote stad? Blijkbaar voelen ze zich er goed thuis en vinden ze het geen probleem. Zij vinden het saai op het platteland! Het is maar wat je er van vindt.Waar maakt Wakker Dier zich dan druk over!!! Hun reclamespotjes kloppen niet en zijn zelfs zeer kwetsend! Ze maken zeker liever alles kapot!!

 • no-profile-image

  Dick

  Ik ben enige tijd geleden via een organisatie benaderd om een aantal mensen van wakker dier mijn bedrijf te laten zien. Zij wilden graag eens een pluimveebedrijf in werkelijkheid zien. Zij vertelden dat ze veel over pluimveebedrijven praten, maar nog NOOIT een bedrijf gezien hadden...........
  Dat zulk tuig dan wel een oordeel mag geven over iets dat ze nog nooit van hun leven gezien hebben. Wakker dier: een gesubsidieerde criminele organisatie.
  Ik heb vriendelijk bedankt!

 • no-profile-image

  ik zie hier een programma

  Je gaf een goede hint Bart, misschien wel een idee om een humoristisch programma te maken voor op tv/radio.
  Laten we dan Thieme als hoofdrolspeelster acteren in haar alledaagse belangrijke dierenzaken. Een soort programma als van Jikefet of KoefNoen. Zelf zetten de organisaties en de PvdD de landbouwsector dagelijks te kijk.

 • no-profile-image

  Rinie

  Het is in deze discussie wel van belang om bij de feiten te blijven. Voor de kuikenmesterij is vorig jaar een Europese richtlijn van kracht geworden waarin geregeld wordt hoeveel vleeskuikens je per vierkante meter mag houden. Dat wordt overigens omschreven in aantallen kilo's per vierkante meter. ( het zijn dus geen dieren meer. Ze worden beschouwd alsof ze al in de winkelschappen liggen). Het komt er op neer dat er 22 kuikens per vierkante meter worden gehouden terwijl het er maar 13,5 mogen zijn! Volgens het Ministerie van Landbouw zou 80% van de Nederlandse vleeskuikenhouders in overtreding zijn als deze Europese richtlijn vandaag nog van kracht zou worden. dat betekent dus dat de Nederlandse vleeskuikenhouders momenteel vele kilo's meer kuikens meer houden dan wat mag. Nederl;and heeft tot 2010 de tijd om die richtlijn te implementeren. En dan over de kuikens zelf: Er worden evenveel kipjes als haantjes geboren. Aan de haantjes hebben we niks. Die gaan als eendagshaantjes levend de versnipperaar in. Alsof het takken van bomen zijn. En van de kipjes wordt de snavel afgebrand en in zes weken tijd worden ze vetgemest, waardoor ze op het laatst bijna door hun pootjes zakken. Dat zijn de feiten.
  Op deze wijze (toestaan van )kuikens houden en vervolgens dit smakelijk opeten, daarvoor moesten wij ons allemaal diep schamen....

 • no-profile-image

  Bart

  Het nadeel is dat wij moeten werken voor ons geld, dus geen tijd hebben om hun gedrag te contoleren.
  Bovendien is het blijkbaar leuker om een hardwerkende groep te terroriseren. Zo houdt de regering het gespuis onder controle. Geef ze een dubieuse stichting en laat ze het leven van een kleine groep vergallen en de samenleving heeft geen last van ze. Zo kan de politiek zelfs af en toe lachen. Dat doen ze met marianekke ook, daar kunnen ze in Den Haag ook smakelijk om lachen. Ondertussen zijn de boeren al jaren kop van jut.Eigenlijk is totaal negeren het beste, maar ja ook ik laat mij weer verleiden tot een reactie. Ik kan het nl niet hebben dat er door zulke stichtingen zoveel leugens worden geschreven.

 • no-profile-image

  Dirk

  Kijk Rinie, zoals jij het brengt is het verschrikkelijk. Maar zo is het dus niet. Jouw verhaal staat ook op een ander deel van deze site, en daar krijg je er ook stevig van langs. Jij praat onzin zoals al die wakker dier terroristen praten. De waarheid willen jullie niet zien , want dan zijn jullie gewoon klaar. Feit is dat jullie terroristen zijn die brand stichten en kleine kinderen zo bang maken dat ze niet meer op hun eigen kamer durven slapen. Dat zijn jullie, uitschot dat niet met open vizier bij de boer durft te komen, maar stiekem in de nacht. In de vleeskuikenhouderij worden de haantjes en hennetjes naast elkaar in dezelfde stal gehouden. Er zijn zelfs bedrijven die uitsluiten haantjes houden uit de legsector, omdat ze anders vergast moeten worden.
  En ik heb nog nooit van mijn leven gehoord van snavelbranden bij vleeskuikens. En dat vetmesten klopt ook niet, want vet kost veel te veel voer, wij willen juist dat onze kuikens lekker rustig in 5 weken groeien met smaakvol vlees. Dat hebben ze in Groot-Britttanie bewezen, dat het gangbare vlees beter en smakelijker is.
  Daar ga je dus met al je onzin. Maar dat zijn we van jouw soort wel gewend, jullie willen het toch niet horen. Dat is ook niet zo erg, maar hou alsjeblieft je bek wanneer je het weer eens over vleeskuikens hebt, daar weet jij dus niets van.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Lizette,

  Overdrijven (of feiten omdraaien) zijn jullie van wakker dier de terroristen stichting wel gewend.

  Had wakker dier ene veearts ook niet aangeklacht omdat hij ze terroristen noemden, maar neit mocht.

  Nee dan is het weer anders.

  Ga lekker gras eten, doe je geen dier kwaad.....

 • no-profile-image

  gangbaar en bio

  Er is een grote markt voor de gangbare sector en een zeer kleine markt voor de biologische. Waar zijn gangbare boeren toch zo bang voor? Waarom wordt er op deze site zo afgegeven op de biologische sector door gangbare boeren? Er is toch niets op tegen dat mensen tussen bio en gangbaar kunnen kiezen en dat biologische boeren een boterham verdienen met een andere manier van werken? Wees maar niet bang dat je gedwongen wordt om om te schakelen, daar is echt niet genoeg afzet voor. En wat gezondheid en ziektes betreft: ook voor biologisch productie gelden dezelfde strenge voedselveiligheidsnormen. Ik zou willen dat er met meer verstand van zaken gediscussieerd zou worden, maar ook boeren roepen vaak maar wat. Precies zoals zij organisaties als Wakker Dier etc. verwijten dat ze maar wat roepen zonder er iets van af te weten.

 • no-profile-image

  Diny Plas

  Nou Wakker Dier, ik was een paar uur niet wakker hier! Mijn kippetjes zijn dankzij de marters naar de Eeuwige
  Jachtvelden en hebben nu pas echt de
  ruimte! Mijn oventje is maar klein, evenals mijn hersenpannetje!....vooralsnog heb IK
  meer zorg dat ze MIJ naar de eeuwige
  jachtvelden brengen.
  'Kip het meest veelzijdige stukje vlees'....
  Diny Plas

 • no-profile-image

  Hilde

  Ik moet toch steeds weer denken aan kip eten.
  Ik vindt het helemaal geen anti reklame.
  Als wd tegen kip is hebben ze het niet slim aangepakt. Het "kip het meest veelzijdige stukje vlees...kip"is gewoon niet meer weg te denken.
  Sorry wd maar een beetje dom!

 • no-profile-image

  echt

  Ja Dirk, rinie maakt zich inderdaad volkomen belachelijk om te doen als of ie de sector kent. Toen ik het zojuist las lachte ik bijna m'n ... uit m'n broek.
  Toch erg dat wijze bestuurders van o.a. supermarkten,slachterijen en bv Mc Donalds naar deze .......... Is een spreekwoord misschien op z'n plaats? Nou rinie "je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn".

 • no-profile-image

  Karel

  Ik snap die wakker dier niet, dat steekt maar in de fik, dat moeten wij weer betalen. Wat is er nou mis met kip. Die dieren hebben het volgens mij echt niet slecht. Anders zag het er niet zo lekker uit.

 • no-profile-image

  J.P.

  tsjonge wat een domme figuren bij Wakkere Dieren. Gaan daar even reklame maken voor kip. Echt dom

 • no-profile-image

  Hatem

  Mooi al die reacties, ja kip is ook verschrikkelijk lekker, varkensvlees ook hoor. Laatst kalfsvlees gegeten, nou geweldig. Jammer dat niet iedereen gewoon blij kan zijn met het feit dat er voor iedereen plek is in dit land. We kunnen alles kopen en eten, of juist niet. Heerlijk toch. Maak je niet zo druk. Vlees is lekker en gezond voor iedereen, lust je het niet, dan laat je het liggen. Ik eet graag een stukje vlees, en ik ben ook blij dat wij in dit land boeren hebben die dat voor ons produceren. Wat zou het wel niet gaan kosten wanneer het van ver moet komen. En die dieren over de grens hebben het toch net zo als hier. Misschien zelfs wel slechter. Laat het maar lekker zoals het is. Misschien moeten wij die boeren iets meer betalen, kunnen ze met minder dieren hun brood verdienen. Ik ben bang dat het meeste geld niet bij de boeren terecht komt. Het zou mooi zijn wanneer er een bedrag bijop het produkt komt, wat dan vervolgens gebruikt wordt om boeren te helpen investeren in duurzamere technieken, dat zou nog eens een mooi innitiatief zijn. Nou; eet smakelijk hoor!!!

 • no-profile-image

  Kippie

  Als ie maar genoeg ruimte heeft om lekker gaar te worden. Misschien moet ie dan maar in een klein pannetje, anders gaat ie der nog aan wennen zoveel ruimte ha ha.
  Die kip is kiplekker

 • no-profile-image

  gert

  bij wakker dier zijn het zeker ook bijstandstrekkers,net als bij varkens in nood

 • no-profile-image

  Daan

  Hmmmmmm Kip is zo lekker, Heb m vandaag al weer gehoord:Kip het meest veelzijdige stukje vlees.KIP!!!!!
  Kip is het allerlekkerst!!!

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  18 jul 2008 22:31

  De gemiddelde vreactie op dit forum zou gebruikt kunnen worden om de domheid van de boer te bewijzen. Jesus wat een simpele geesten, en zeer puberaal.

  Geplaatst door Lizette, Uitgeest

  Beste Lizette,

  Lees, jou stukje eens over!
  Hoeveel schrijffouten staan er in?
  Wie is er nu dom?!

 • no-profile-image

  Lizette

  Nadat Wakker Dier 9 keer won van de vleessector durft deze laatste nog te beweren dat Wa'kker Dier de zaak bedonderd. Genant, als je al 9 keer van de rechter en Reclame Code Commissie op je donder hebt gekregen moet je toch eens de fout bij jezelf gaan zoeken! Go, Wakker Dier.

 • no-profile-image

  Wakker Dier=

  Wat maken jullie je druk om die loosers van Wakker Dier...ze zijn het niet waard om tijd aan te besteden. Dit zijn hoofdzakelijk mensen die in een andere wereld leven, als parasiet van andermans belastinggeld profiteren en zelf geen enkele toegevoegde waarde leveren aan deze maatschappij. Geen aandacht aan besteden dus.

 • no-profile-image

  Open

  Nee Hertogs, jou bericht wordt niet geschrapt. dit in tegenstelling van vele site van en voor boerenhaters waar ik met reglmaat een bijdrage aan lever. Mijn bijdragen zijn bijna allemaal binnen een uur geschrapt. Mijn bijdrage aan deze sites zijn goede inhoudelijke stukjes, zonder gescheld (wat boerenhaters hier op dit forum WEL altijd doen). Dit geeft alleen maar aan dat wij als voedselproducenten graag open staan voor goede argumenten, terwijl boerenhaters stekeblind (willen) zijn.

 • no-profile-image

  Lizette

  Ik hoor ze nog dagelijks, erg grappig, vooral sinds PVE heeft laten weten op hun pootjes te zijn getrapt en als een kip zonder kop gaan kakalen over rechtzaken en misbruik van hun melodietje.

 • no-profile-image

  Monica

  KIP HET MEEST VEELZIJDIGE STUKJE VLEES,KIP!!!!!!! Ik vindt het gewoon lekker.

 • no-profile-image

  John Timmermans

  Stichting wakkerdier heeft de plank misgeslagen al zolang als zij bestaan hebben. Ze blijven geld aftruivelen waar het ook te verkrijgen is allemaal ten kosten van de boer en de consument.
  Er moet een group boeren in opstand komen en die wantrouwige troep die niets doen als de boeren lastig vallen moet opgeruimd worden desnoods met knuppels.

 • no-profile-image

  Maarten

  Nova gezien gisteravond, erg informatief. Niets mis met de kip, als je ziek wordt ligt het gewoon aan jezelf. Kip is net zo gezond als vis, AH heeft er zelfs een gezonheidslabel opzitten. Biologisch of gangbaar beide prima. Erg lekker al die kipprodukten bij AH. Moet je gewoon eens gaan kijken.

 • no-profile-image

  wat een

  Iemand hier op het forum zegt het volgende "De PvdD komt juist op voor de (biologische) boeren" Dat is dus echt niet zo, pvdd heeft maar 1 doel en dat is het ellimineren van boeren. En hiervoor gebruiken ze alleen maar list en bedrog, kijk maar naar hun filmpje meet the trut. Als iedereen wil dat het nog beter met de dieren gaat, dan moeten ze daarvoor betalen !! Punt uit. En niet de terroristen van pvdd, wakkerdier en al dat tuig bepaalt wat er verkocht wordt maar alleen de consument kan daar wat aan doen. Maar dat zal pvdd nooit erkennen, want tussen de consunten zitten stemmers en die willen ze niet tegen de haren instrijken dus het is veeeeeel makkelijker om de boeren maar de treiteren en te de bevolking tegen boeren op te zetten met het vertellen van leugens.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Lizette,
  Tuurlijk is dat jouw mening als wakker dier lid.
  Ik vind zo stukje kip heerlijk smaken.

  Het enigste wat die zieke organistatie bereikt is, dat productie naar andere landen verplaats, waar men niet kan overleggen. Vooral zo doorgaan, stelletje terroristen, dat ze zijn.

 • no-profile-image

  boer bart

  beste linda ik hoor dat je voor bioligisch vlees bent.
  geen probleem mee.
  maar als je op dit moment biologische varkens wild gaan houden dan is daar geen afzet voor.
  heeft dit soms te maken dat wij het met de mond beleiden en in de winkel weer vergeten zijn.
  als je dit niet gelooft dan vraag het maar na bij de groeneweg de vlees handel in biologisch vlees.

 • no-profile-image

  steven

  beste Rinie, snavels afbranden en kuikens versnipperen gebeurd bij Leghennen. vleeskuikens zijn hanen en hennen door elkaar, de kiloknallers. beiden worden op afschuwelijke, wrede wijze gehouden. het allerergste is dat men bio-industrie GANGBAAR noemt en de natuurlijke manier van dieren houden: in de buitenlucht, met gras onder de pootjes, lekker stofbad nemen in de zon, abnormaal. Terwijl het zien en horen van scharrelende kippen al therapeutisch werkt. Daar hoeft men niet voor naar Curacao om te zwemmen met dolfijnen, om maar iets te noemen. helaas stimuleert de overheid de bio-industrie, nederland is welvarend door het uitbuiten van dieren, moderne slavernij dus.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Slavernij, jemig hoe kom je erop.
  Zal het nu toch echt waar zijn, dat bij mensen die geen vlees eten, het bovenwerkje toch niet 100% goed draaid?

 • no-profile-image

  aidan

  Campagne gesteund door de EU. Jaja
  ben geen veganist of iets dergelijks,maar ik eet geen vlees of kip.
  Waarom "het is niet meer te vreten"
  je moet al heel wat toeren uithalen om van een stuk vlees nog iets smakelijks te maken en daar heb ik geen zin in.
  Edoch,ik ben tegen de groene leugen.

 • no-profile-image

  jerommeke

  Je snapt het nog niet helemaal Linda. Wat de pvvd (en ook mede groen links)voorstelt is om via een heffing op gangbaar vlees het biologische "aantrekkelijker" te maken. Dus wordt het in feite door de gewone boer betaald. Met het verkregen geldt wordt vervolgens de grootste deel van die zelfde boeren er uitgebonjourd en kunnen die paar overblijvers omschakelen naar biologisch. Dit alles zou n.l. allen werken als Nederland een zelfvoorzieningsgraat heeft van 100% of net daar onder. Maar nu komt de krux: wat ligt er in de schappen van winkels? En nu mag jij drie keer raden wat er vervolgens verkocht wordt.

 • no-profile-image

  linda

  bedankt voor de tip Jerommeke. als alle agrariers nu echt eens een vuist willen maken en de PvdD als hun woordvoerder maken -want jouw idee is al door hen verkondigd namelijk - dan luisteren ze misschien eens in den Haag als alle moties voorbij komen die pleiten voor een beter dieren- EN BOEREN EN NATUUR! - leven waar een eerlijke prijs voor betaald wordt. Zeg nou niet: in het buitenland is het 100x keer erger- de dierenwelzijnsgroepen zijn overal actief.
  NL kan toch ook een mooi voorbeeld geven? De PvdD komt juist op voor de (biologische) boeren. Van die megastallen wordt maar een hele kleine groep rijk.

 • no-profile-image

  kip op de

  Heerlijk, zojuist na een dag hard werken een BBQ avondje gehad. Lekker malse kip op met een crocant laagje, mmmmm.
  Lekker pintje. Verder nog een aantal gemarineerde speklapjes op, nog een keer mmmmm. "dierenliefhebbers" zoals een gezegde zegd "gullie moakt menne pis nie lauuw". Kan ik in Nederland geen normaal stukje vlees meer kopen van een oprechte boer dan is België en Duitsland dichtbij. Dan krijgen de "dierenvriendjes" van mij de vinger!!

 • no-profile-image

  J

  ik heb ooit eens een cursus gehad en daar leerde ik dat je distructieve mensen en opbouwende mensen hebt. bij opbouwende mensen gaat de wereld vooruit bij disctructieve gaat de wereld achteruit zo niet kapot. We moeten gewoon niet moeilijk doen, alle kippen naar buiten en aangezien we dan ruimtegebrek krijgen alle steuntrekkers het land uit steun kunnen ze dan naar fluiten scheelt een hele hoop in de belastingen zodat de werkende mensen meer geld kunnen betalen voor het duurder geworden stukje kip

 • no-profile-image

  Annelies

  KIP IS ZOOOOOOOOOOO LEKKER.

 • no-profile-image

  mike

  sinds deze reclame zet ik voortaan 8 kippen in m'n oventje .

 • no-profile-image

  Harm

  Kip is helemaal niet duur, € 5,- bij Appie, zit er nog een keurmerk op ook. Dat is € 1,- voor een kipfileetje, das toch niks. Dat die boeren daar van kunnen leven. Gaan die galbakken van wakkere beesten dat ook nog eens vergallen, hierhouwen die kippen, lekker ouderwets met patat en appelmoes. Smakelijk.

 • no-profile-image

  Patrick

  Aan Subsidie aanvragen en verkrijgen zitten voorwaarden, dat moet dan maar eerst heel rustig, objectief en zonder emoties bekeken moeten gaan worden.
  Als het zover is zal één van de partijen moeten gaan zeggen, zoals de Britse runderfederatie netjes zei: We're so; so sorry..

 • no-profile-image

  Lizette

  De gemiddelde vreactie op dit forum zou gebruikt kunnen worden om de domheid van de boer te bewijzen. Jesus wat een simpele geesten, en zeer puberaal.

 • no-profile-image

  hertogs

  wakker dier is fantastisch. Laat die bbq eters hun ballen op de bbq leggen. dan voelen ze alles zelf het beste. Castreren die handel. Weg met die genen. Laat ze hun eigen knikkers inslikken. Meer zijn ze niet waard. Maar mijn mail zal wel weer geschrapt worden.

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Als Wakker Dier zelf in de oven gaat zitten weten ze meteen wat voor ruimte ze de kippen gunnen.
  Doen ze niet, hebben net nog in hun nest liggen stinken.

 • no-profile-image

  Ondernemer

  Ik vind het jammer dat Wakker Dier zo weinig aandacht besteedt aan de positie van de boeren in het agrarisch productie proces. Ik wil bij deze aandacht vragen voor de prijs die boeren ontvangen voor hun producten. Kipfilet kost in de winkel € 7,50 per kilo. In week 26 ontvangt de pluimveehouder voor zijn Vleeskuikens (waar o.a. kipfilet van gemaakt wordt) € 0,85 cent per kilo. Dat is nogal een verschil met de consumentenprijs! De pluimveehouder die eieren produceert, waar Wakker Dier ook zo tegen ageert, ontvangt in week 26 voor kooi eieren kleine maat € 2,34 per 100 eieren (= 2,3 cent per ei) en voor de grootste maat € 4,35 per 100 stuks (= 4,35 cent per ei) . De prijs voor scharreleieren was in die week resp. € 2,36 cent per stuk en de voor de maat L € 5,12 ct per stuk. Onlangs is de actuele kostprijs van biggen weer bekend gemaakt. Kostprijs is op dit moment € 52,20. De Vion notering was in week 25 € 26,20 Een bedrijf met 300 zeugen (productie 150 biggen per week) ontvangt dus wekelijks € 3900,- minder dan de kostprijs. Ook hier een groot verschil met de prijs die de consument betaalt in de supermarkt. Wakker Dier eist meer welzijn voor de dieren. Dat kan maar dan moet er eerst wat anders gebeuren !Als we het hier geschetste economische plaatje goed bestuderen dan is het toch duidelijk dat Wakker Dier z.s.m. samen met de Boeren zou moeten strijden voor hogere opbrengst prijzen voor de boeren.

 • no-profile-image

  ff bij de

  He lizette, dat wakkerdier al 12 keer heeft verloren vermeld je maar even niet. Typische wakkerdier reactie.

 • no-profile-image

  Herman

  voor mij als chefkok van een middelgroot restaurant is kip onmisbaar. Het past overal bij en is makkelijk te bereiden. Klanten vragen ook om kipspecialiteiten. Kip is het meest veelzijdige stukje vlees, daar kan wakker dier niets aan veranderen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Even los van de inhoudelijke discussie de vraag; gelden die subsidieregels t.a.v. welzijn ook voor SBB en NM, die de dieren laten verhongeren en kreperen met het excuus dat dit de natuur is?

 • no-profile-image

  Martine

  Helemaal mee eens Hilde, Heb het nu een paar keer gehoord, en ook ik ga gewoon aan kip denken. Lekker kipfiletrolletjes met spinazie, of van tv met philadelfia of zoiets. Die kippenboeren hoeven niet zo te stressen, wd heeft de plank een beetje misgeslagen. Kip is gewoon lekker, daar gaat het om.

 • no-profile-image

  Louis

  Komt het op het eind toch goed!!!!

 • no-profile-image

  linda

  bij de zichtstallen (voor publiek) van een vleeskippen fabriek in brabant liggen folders met wervende teksten zoals: -open en eerlijk, gezonde kippen zonder stress- maar de dieren zakken konstant door de pootjes en zitten onnatuurlijk op hun uitpuilende achterwerk. Letterlijk plofkippen. als ze slachtrijp zijn worden ze machinaal opgeveegd en in kratten gepropt. helaas is de waarheid: alleen zo produceren is tegenwoordig nog winstgevend. maar wie betaald de hoogste prijs?

 • no-profile-image

  fam.effes

  wij wonen op een app. in stad met 7 mensen. appartment is 62 vierkantmeter. en hier zeg niemand wat van. is ook niet veel plaats.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Linda,

  Zoals een motie tegen de viskom, kom op zeg, hoe sneu kan je voorkomen in de politiek!
  En dat moet wat vertegenwoordigen?

 • no-profile-image

  gert

  pas op,de amerikaanse chloorkip komt er aan ,geeft de EU daar ook subsidie aan voor reclame ?

 • no-profile-image

  Jeroen

  Rinnie,

  Schamen? Vroeger durvende ze dit niet eens, mocht je blij zijn, dat je wat te eten kreeg.

 • no-profile-image

  even een gokje

  Ik probeer even een gokje te wagen op het niveau van die Hertogs uit Oss. Mmmm laat eens zien, vast geen werk, schutting taal, geen respect voor andermans meningen, centerparcskleding, flatje met huursubsidie, goudvisje, een joekel die de buurt wakker houdt en de zaak onder schijt, blond vrouwtje met legging en goude heuptasje. Ja ik ben er uit IQ van - 25 en een EQ van - 25.

 • no-profile-image

  Lidwien

  KIP HET MEEST VEELZIJDIGE STUKJE VLEES.KIP.Heerlijk dat deuntje, niet meer weg te denken, net als die pindakaas reklame"ik vindt het gewoon lekker". Daar kan niemand meer wat aan veranderen. Telkens wanneer ik dat deuntje hoor(ook van WD) moet ik aan die heerlijke kippedingetjes denken, ik ga snel nog wat halen in de winkel.
  Hmmmmm KIP.

 • no-profile-image

  John Timmermans

  Ik begrijp maar niet waar die wakkerdier lummels van betaalt worden om de boer blijven te bemoeien, en geloof mij als ze bij mij op mijn erf komen vervelen dan gaan ze met slappe banden naar huis en dat wordt hoogtijd.

 • no-profile-image

  John

  de kip heeft het ook nog nooit zo lekker warm gehad in zijn leven, dan bij mij in de oven, ha ha

 • no-profile-image

  lizette

  Tja, dat had de kippensector kunnen zien aankomen. Een beetje protesteren tegen een norm voor 42 kilo kip (=21 kippen) per vierkante meter ...... dan begrijp je niet hoe de samenleving in elkaar zit.

 • no-profile-image

  meer

  Binnenkort ook een spotje voor varkensvlees met geld vanuit de EU

 • no-profile-image

  johan

  Ik snap de reclame niet helemaal...Moeten we nu een kleinere oven kopen omdat dat beter is voor t milieu?? Die gasten van wakker dier gaan zich dus ook al met het milieu bemoeien..tsss

 • no-profile-image

  Mark

  Hertogs, lekker laten staan jouw mail. Jij bent het boegbeeld van wakkerdier.
  Dat zie je zo, jij voldoet aan het profiel.

 • no-profile-image

  Wakker Dier=

  Tja, een simpele reactie van Hertogs.

  Het bewijst helaas wel weer dat bij Wakker Dier en zijn aanhangers het maximum aantal hersencellen per persoon 2 is...

 • no-profile-image

  Ondernemer

  Ik zou Wakker Dier willen oproepen om bij haar acties niet steeds de Boer als kwaadwillende producent neer te zetten. De positie waar veel boeren (gezinsbedrijven) in zitten is verre van ideaal en velen van hen zouden het ook graag anders willen. En dat kan heel goed!. Wakker Dier zou samen met de Boeren moeten strijden voor hogere opbrengst prijzen voor de boeren. STEL dat je dan zou kunnen realiseren dat boeren structureel 10% tot 25% meer zouden ontvangen voor hun producten. Dat maakt voor de consument niet zoveel uit. Er zouden dan voor boeren meer mogelijkheden zijn om te investeren in welzijn voor de dieren en daarmee kunnen de doelstellingen van Wakker Dier veel eerder gerealiseerd worden !

 • no-profile-image

  kijk nou toch

  Toont maar aan uit welk hout jullie gesneden zijn. Wat een taalgebruik zeg.
  Volgens mij kan het niet anders zijn dat jullie voorouders zich schamen dat ze zulke nazaten op de wereld hebben achtergelaten. Zelfs een hardwerkende, die geniet van een lekker stukje vlees maken jullie zwart. Dat terwijl hij vandaag weer een deel van zijn loon moest afstaan aan de belasting om nietsnutte als jij , denk ik, te voorzien van de nodige centjes. Wordt tijd dat jullie klaplopers en schelders eens droog gezet worden.

 • no-profile-image

  Gerard

  Kijk Herman daar ben ik het helemaal mee eens, het deuntje van wakker dier slaat de plank gewoon mis, als ik het hoor dan denk ik aan lekkere gegrilde kippevleugels, vanavond bij de tv, ipv een zak chips. Kip Hmmmmmmmmm.

 • no-profile-image

  Lonneke

  Wat een grappig spotje tegen die ergerlijke kipcampagne waar ik zeer tegen mijn zin aan mee betaal!

 • no-profile-image

  Hermien

  Op www.kipkiplekker staat precies wat ik wil weten, ik snap wakker dier niet. Dat gezeur van die mensen tegen die kippeboeren. Ik vindt dat ze het netjes voor elkaar hebben. Lekker en gezond: KIP

 • no-profile-image

  e.

  De vleessector is niet de enige die subsidie opstrijkt met misleidende informatie(als dit al waar is).
  Het verkondigen van de leugens van wakker dier mogen zeker wel met subsidie bekostigd worden.

Laad alle reacties (70)

Of registreer je om te kunnen reageren.