Home

Achtergrond 162 x bekeken

'Karadzic was vermomd'

De door het Joegoslavië-Tribunaal gezochte ex-politicus Radovan Karadzic was bij zijn arrestatie vermomd.

Hij had een lange baard en zijn haar was geverfd, berichtte het conservatieve dagblad Politika. Hij zou zijn aangehouden in een bus die op weg was van westelijk Belgrado naar het voorstadje Batajnica.

Media in Belgrado hebben overigens verschillende lezingen over Karadzic' arrestatie. Sommige kranten stellen dat hij in een appartement in het centrum van Belgrado is opgepakt.

De Servische media hebben dinsdagochtend relatief weinig politieke beschouwingen losgelaten op het opduiken van Karadzic. Het dagblad Politika citeerde wel de leider van de extreem nationalistische Radicale Partij van Servië, Svetozar Vujacic. Vujacic noemde de aanhouding "een nieuwe schande voor Servië''. Hij trekt fel van leer tegen de pro-Europese president Boris Tadic die "alles doet om Servië te laten verdwijnen''. De liberale krant Damas prijst echter de autoriteiten onder de kop: "Moedige arrestatie''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.