Home

Achtergrond 210 x bekeken

Kamer wil hogere klaslokalen

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil hogere klaslokalen om de luchtkwaliteit in basisscholen te verbeteren.

Het parlement heeft hiermee vandaag kritiek geuit op de huidige kabinetsplannen om de slechte ventilering en hoge CO2-concentratie in lokalen aan te pakken.

Op dit moment voldoet meer dan de helft van de schoolgebouwen niet aan de ventilatie-eisen. Het kabinet heeft als doelstelling dit manco over vijftien jaar recht te trekken door hulp en adviescampagnes op maat aan elke school te bieden. Ook moeten de bouweisen voor lokalen in die periode langzaamaan worden opgeschroefd.

De Kamer meent echter dat een termijn van 15 jaar niet voldoet, omdat de afschrijvingsperiode voor een schoolgebouw in de praktijk vaak langer is. Het treffen van kleine en zuinige maatregelen, zoals de adviescampagne en de verstrekking van CO2-meters aan basisscholen, leidt alleen tot ,,vijftien jaar pappen en nathouden,'' aldus SP-er Paulus Jansen.

Een Kamermeerderheid pleit in plaats daarvan voor hogere klaslokalen. PvdA, SP en VVD wijzen erop dat de huidige "huiskamerhoogte'' onvoldoende luchtcirculatie biedt. Minister Ella Vogelaar (Wonen) wijst dit idee echter van de hand als financieel onhaalbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.