Home

Achtergrond 291 x bekeken

Ideeën voor Nedervlaanderen borrelen op

Een roodwitblauwe vlag met een Vlaamse leeuw? Een nationale voetbalploeg die we de 'Oranje Duivels' of 'Oranje Leeuwen' noemen?

Het idee voor een fusie van Vlaanderen en Nederland leidt tot heel wat originele gedachten, zo bleek bij een peiling op de website van Gazet van Antwerpen deze week.

Twee derde van de vierduizend deelnemers aan de poll wil niet samengaan met Nederland, maar als het dan toch gebeurt kiezen ze voor namen als 'Nedervlaanderen', 'Vlaanderenland' of desnoods 'Bolland'.

Als nieuwe hoofdstad denken ze aan Antwerpen of Amsterdam. Ook populair: Rotterdam (centrale ligging), Maastricht (grensstreek) en Baarle (symbolisch).

Een president geniet veruit de voorkeur. Als er dan toch een koning moet zijn, komt de Nederlandse prins Willem-Alexander het vaakst uit de bus. Anderen zien meer heil in het eerstgeboren kind uit een huwelijk van een Belgische prins en Nederlandse prinses.

Het idee van een fusie was recent geopperd door PVV-leider Geert Wilders. Hij verwacht dat de Belgische deelstaten Vlaanderen en Wallonië uit elkaar, gezien de onophoudelijke crises in de federale regering van België.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.