Home

Achtergrond 206 x bekeken

Hitte treft Spanje

De autoriteiten in Spanje hebben vandaag gewaarschuwd voor zeer hoge temperaturen in de regio Madrid en de provincies Ciudad Real, Córdoba, Granada, Jaén, Sévilla en Toledo.

De oorzaak is de zuidenwind die vanuit de Afrikaanse Sahara over het Iberisch schiereiland waait.

De meteorologische dienst Aernet verwacht dat het zeker 40 graden Celsius wordt. Er is een 'oranje alarm' geslagen, wat inhoudt dat de warmte risico's inhoudt voor de gezondheid. Toch zijn deze zomerse temperaturen er niet ongewoon.

In het buurland Portugal zijn zoals gebruikelijk in de zomer weer talrijke bosbranden uitgebroken. De radio meldde woensdag dat in 24 uur tijd ongeveer honderd brandjes uitbraken. De meeste konden snel worden geblust. In juli zijn er al 1500 bosbranden geteld in Portugal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.