Home

Achtergrond 171 x bekeken

Handelsoverleg WTO mist minister van India

De afwezigheid van de Indiase minister van Handel Kamal Nath bemoeilijkt de toch al gespannen onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord tussen de leden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

De onderhandelingen in Genève moeten deze week worden afgerond. Nath is nog in de Indiase hoofdstad New Delhi, waar dinsdag wordt gestemd over een motie van wantrouwen tegen de regering van premier Manhoman Singh. Volgens diplomaten kunnen er bij de WTO-onderhandelingen geen vorderingen worden gemaakt zonder India, dat vooral op het gebied van de landbouwhervormingen een van de belangrijkste spelers is. Nath wordt niet eerder dan woensdag in Zwitserland terugverwacht.

De WTO-onderhandelaars wachten met spanning op de stemming in New Delhi, waarvan de uitslag volgens Indiase deskundigen niet te voorspellen is. De vrees bestaat dat een eventuele val van de regering van India elk akkoord dat deze week wordt gesloten op losse schroeven zet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.