Home

Achtergrond 243 x bekeken

Groot aanbod witte champignons in Europa

Met name de markt van witte champignons dreigt overvol te raken.

Volgens handelaren in paddenstoelen geldt het dreigende overschot niet alleen voor Nederland, maar voor vrijwel alle landen van Europa. Normaal gesproken daalde de productie in Europa doordat landen als Polen, Ierland en Engeland tijdens de vakantieperiode minder product op de markt brachten. Daar is dit jaar in het geheel geen sprake van. Nederlandse exporteurs kunnen in het buitenland geen voet aan de grond krijgen om product te verkopen. Handelaren verwachten volgende week zelfs een overschot aan witte champignons, die niet verkocht worden.

Door het te grote aanbod is er gewoon geen extra geld uit de markt te halen. De prijzen voor witte champignons zijn deze week dan ook niet veranderd. Verder is het aanbod kastanjechampignons en oesterzwammen veel groter dan de vraag. Ook bij deze typen paddenstoelen is de prijs gelijk aan die van vorige week.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.