Home

Achtergrond 257 x bekeken

'Glastuinbouw polder Zevenhuizen-Moerkapelle op slot'

Glastuinders in de Tweemanspolder en polder Wilde Veenen in Zevenhuizen-Moerkapelle mogen de komende jaren tot maximaal 2 hectare groeien.

Dat voorstel doet de gemeente in het nieuwe ontwerp- bestemmingsplan. Volgens LTO Noord Glaskracht worden bedrijven daarmee feitelijk op slot gezet omdat de meeste telers al over een areaal van 2 hectare beschikken. De organisatie heeft onlangs haar zienswijze op het plan ingediend.

Volgens LTO Glaskracht heeft slechts een handjevol glastuinders in de twee polders met het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan te maken. "Maar ook deze bedrijven verdienen een eerlijke kans", aldus de organisatie.

De betreffende telers kunnen hun bedrijf volgens LTO Glaskracht niet verkopen aan collega's. Een bedrijf zonder uitbreidingsperspectief boet immers aan waarde in. De organisatie roept de gemeente daarom op met de telers in gesprek te gaan over een warme sanering, bedrijfsverplaatsing of aanpassing van het ontwerp-bestemmingsplan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.