Home

Achtergrond 219 x bekeken 5 reacties

Gewonden door stierenrennen in Spanje

Op de eerste dag van het stierenrennen in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn negen mensen gewond geraakt.

Onder de gewonden zijn vier toeristen, zeiden organisatoren van het San Fermin festival vandaag. De verwondingen bestonden voornamelijk uit kneuzingen, snijwonden en mogelijke botbreuken door het vallen tijdens het rennen. Niemand is op de hoorns van de stieren gespiest.

Elke ochtend van 7 tot en met 14 juli worden zes stieren losgelaten in een parcours van afgezette klinkerstraatjes tot aan de arena. Waaghalzen rennen voor de stieren vooruit, vaak half dronken door de feestavond ervoor. Matadors doden de stieren 's middags in de arena.

Aan de vooravond van het stierenrennen is een 23-jarige Ierse man dood gevonden na een val van de historische muur rondom het oude centrum van Pamplona. Vorig jaar kwamen een Amerikaan en zijn Spaanse vriendin om het leven toen ze van dezelfde muur vielen.
Tevens liepen zondag tientallen mensen verwondingen op tijdens de aftrap van het festival, meldde het Spaanse Rode Kruis.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dekker

  eigen schuld dikke bult, moet je er maar niet aan mee doen

 • no-profile-image

  jolanda

  daar hebben ze nu een groep voor opgericht. Deze sponsoren is mijn goude tip aan de vandriegroep

 • no-profile-image

  th.huiberts

  Iede jaar opnieuw moet ik constateren,dat de beschaving toch wel zo,n honderd kilometer voor de pyrineën ophoud te bestaan.
  Dappere mannen getooit in diahre broeken en een in de was gekrompen petje op hun stomme koppen,bevolken dan de piste van de arena,waar zij heel dapper met een man of tien eens rustig de nekspieren van een onschuldig dier gaan verramponeren,zodat de stumper zijn kop niet meer kan oprichten ,om dat gespuis op de horens te nemen.
  Ja daarna (lange tijd)heel dapper wordt zo,n dier dan pas uit zijn lijden verlost.
  Wat mij betreft vallen er onder dat spaanse spul nog veel te weinig doden,tijdens het stieren rennen,en bevechten(hoe kun je dat in het jaar 2008) nog verantwoorden?
  Smalle straatjes met keién, horen dieren en zeker geen hoefdieren doorheen gejaagt te worden,dat is vragen om problemen voor die dieren.
  Waar blijft het FASOEN(mening) van brussel in deze zieke geesteszieke zaak?
  Oh ja ik eet wel vlees(biologish).
  en ben voor een gezonde BOERENstand in Nederland.
  Spanje e.d. toon mij uw dieren(welzijn) en ik zal u zeggen wat ik van u vind.

 • no-profile-image

  Greetje

  Waar is de partij van de dieren nu? Dit vinden zij zeker niet zielig dat die arme stieren worden opgejaagd. Maar wel hier over van alles en nog wat zeuren en de agrarische sector en aanverwante tot last zijn.

 • no-profile-image

  gert

  gebeurt elk jaar,de mensen zijn blijkbaar niet bang voor stieren,het is de kick

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.