Home

Achtergrond 175 x bekeken

'Geluidsoverlast AWACS nog erger dan verwacht'

De gemeente Onderbanken is 'enorm geschrokken' van de vandaag bekendgemaakte eerste resultaten van de permanente geluidsmetingen naar de herrie van AWACS-vliegtuigen in die gemeente.

Wethouder Leon Stevelmans zei vandaag dat de geluidsoverlast 'veel erger dan verwacht' is.

Sinds eind vorig jaar worden in opdracht van het ministerie van VROM op twaalf plaatsen in Onderbanken en Brunssum permanente metingen verricht door Geluidsmeetnet uit Leiden. De metingen over een periode van drie jaar moeten de basis vormen voor een gezondheidsonderzoek door de GGD. Veel vaker dan verwacht veroorzaakten de vliegtuigen het afgelopen half jaar geluidspieken van meer dan 100 decibel, aldus Stevelmans.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.