Home

Achtergrond 138 x bekeken

'Gegevens voor transportverkeer moeten openbaar'

Gegevens over de hoogte van viaducten, bruggen en tunnels, routes naar winkelcentra, routes voor gevaarlijke stoffen, plaatsen voor laden en lossen en parkeren moeten openbaar toegankelijk worden.

Daarvoor pleit verladersorganisatie EVO. Zaterdag komt het onderwerp aan de orde in het actualiteitenprogramma EénVandaag.
EVO wil dat gemeenten de benodigde informatie op hun websites zetten. Ook moet de informatie aan de kaartenmakers en makers van navigatiesystemen worden verstrekt. Dinsdag vinden de tweehonderd grootste gemeenten een brief op de mat met het verzoek hieraan mee te werken.

Een woordvoerder van de EVO zei vrijdag dat het steeds vaker voorkomt dat het voor vrachtwagens die bijvoorbeeld winkels bevoorraden niet duidelijk is of een viaduct op hun route hoog genoeg is. Ook is niet duidelijk genoeg aangegeven wat de zogenoemde venstertijden, dat zijn de regels over de laad- en lostijden, zijn. Ook navigatiesystemen bevatten deze informatie niet, waardoor de chauffeurs tegen problemen aanlopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.