Home

Achtergrond 174 x bekeken 2 reacties

Gebruik ADHD-middelen blijft sterk stijgen

Het gebruik van geneesmiddelen tegen ADHD is in vijf jaar tijd verdrievoudigd.

Ging in 2002 200.000 maal een dergelijk middel bij de apotheek over de balie, in 2007 was dat toegenomen tot 624.000 maal. Dat meldt de Stichting Farmaceutische Kengetallen op haar website.

De kosten die hiermee gepaard gingen, liepen op van 5,6 miljoen euro in 2002 tot 27,5 miljoen euro in 2007. Eind vorig jaar waren er 86.000 mensen die een middel tegen ADHD kregen voorgeschreven, tegen 31.000 in 2002.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    de artsen en apothekers hebben het er maar druk mee,en de apothekers klagen maar

  • no-profile-image

    moeder

    Uit ervaring met mijn eigen kind weet ik dat het voor artsen veel gemakkelijker is medicijn voor te schrijven dan dat er op andere manieren gewerkt wordt aan de verschijnselen van ADHD. Wij zijn het alternatieve pad van de natuurgenezer op gegaan en na diverse onderzoeken en probeersels is onze zoon nu medicijn vrij. Hij mag geen suiker (wel de vruchtensuikers)en geen melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.