Home

Achtergrond 205 x bekeken

'Gebouwen rond luchthaven moeten lager'

Er moeten strengere eisen worden gesteld aan de hoogte van gebouwen en andere objecten rondom Schiphol en andere Nederlandse regionale luchthavens.

Daarvoor pleit de Inspectie Verkeer en Waterstaat vandaag. De hoogte van gebouwen zou maximaal honderd meter moeten zijn. Nu is dat nog 150 meter.

Met de strengere regels beoogt de inspectiedienst onder meer dat vliegtuigen minder last hebben van hoogbouw. De nieuwe regels moeten gelden in een ,,cirkelvormig gebied'' rondom een luchthaven van tien kilometer. Huidige regels gelden voor een gebied van zes kilometer rondom een luchthaven.

Een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) kon nog geen inhoudelijk commentaar geven op het standpunt van Inspectie van Verkeer en Waterstaat omdat er nog overlegd wordt over het rapport.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.