Home

Achtergrond 266 x bekeken

Functional food verdringt in Duitsland vitaminepreparaten

In Duitsland verliest de markt voor vitaminepreparaten marktaandeel aan functional foods, zoals Yakult en Actimel.

De omzet van voedingssupplementen daalde in 2007 met 13 procent, aldus marktonderzoeksinstituut Nielsen.

Jarenlang vertoonde de markt voor losse vitamines een scherpe groei. Het aanbod en assortiment van supplementen en preparaten nam toe. Een nieuwe voedingstrend, ten voordele van de functional foods, zet door.

Marktleider is yoghurtproducent Actimel. Het functionele zuivelsegment wordt in omzet door het Institute of Information Resources geschat op 982 miljoen euro. Voor dit jaar rekent de markt op een groei van 10 procent.

Volgens het handelsbevorderingsbureau van het ministerie van Economische Zaken, de EVD, is sprake van een scherpe tweedeling. Enerzijds groeit de groep consumenten die biologisch eet en drinkt, terwijl anderzijds een groep zich richt op functionele voeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.