Home

Achtergrond 231 x bekeken

Friezen ruziën over dode slangen

De Werkgroep Amfibieën en Reptielen Friesland (WARF) beschuldigt Wieberen Groen uit Beetsterzwaag ervan zeker achttien slangen te hebben doodgeslagen.

Groen telde vorige week dinsdag maar liefst 87 ringslangen in zijn tuin. De Fries heeft toen een groot deel van de slangen met een schep en een hooivork in het water van het Koningdiep gegooid. Daarbij zou een deel van de slangen zijn omgekomen. Een recreant vond de dode dieren afgelopen weekeinde in de beek.

Groen stuurde twee dagen voor de ontdekking van de slangen al een e-mail naar Jelle Hofstra van de WARF. Hofstra heeft naar aanleiding van de mail een bezoek gebracht aan Groen en tweehonderd slangeneieren vanuit Groen's tuin meegenomen. Volgens Hofstra had Groen de slangen toen al doodgeslagen en was de e-mail bedoeld om zich in te dekken. "Ik geloof dat hij liegt'', aldus Hofstra maandag over Groen.

"Ik heb een tweeling van drie jaar, het is dan niet leuk als er 87 slangen in je tuin zitten'', stelt Groen. De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft de zaak in onderzoek, zeggen zowel Groen als Hofstra. "Ik krijg waarschijnlijk een waarschuwing. Het is nooit mijn bedoeling geweest om de slangen dood te maken'', aldus Groen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.