Home

Achtergrond 166 x bekeken

Fouten met energielabel voor hoekappartementen

Minister Ella Vogelaar (Wonen) erkent dat er problemen zijn met het energielabel voor hoekappartementen uit de jaren 90.

Zij laat deze onderzoeken en dat duurt naar verwachting vier maanden. Zolang zijn eigenaren van dergelijke appartementen niet verplicht om bij verkoop een label aan te vragen om te bepalen hoe energiezuinig hun woning is.

Een woordvoerster van Vogelaar heeft dit woensdag bevestigd na een bericht in televisieprogramma Nova. Het gaat om problemen met de rekenmethode, waardoor de vrij nieuwe hoekappartementen te veel compensatie krijgen voor hun drie buitenmuren op grond van de goede isolatie. Zo kan het voorkomen dat tussenappartementen in dezelfde flat slechter scoren, omdat ze voor minder buitenmuren worden gecompenseerd.

Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) zijn tienduizenden eigenaren en kopers van appartementen nu gedupeerd door een onjuist energielabel. De organisatie zegt sterke aanwijzingen te hebben dat hetzelfde probleem in de rekenmethode zich ook voordoet bij rijtjeswoningen, waarbij hoekwoningen een beter label krijgen dan tussenwoningen, hoewel hoekwoningen meer energie gebruiken dan tussenwoningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.