Home

Achtergrond 208 x bekeken

Fortis: geen nieuwe kapitaalverhoging nodig

Fortis verwacht geen nieuwe maatregelen te hoeven treffen om zijn balans te versterken.

Dit liet de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar vandaag weten na alle geruchten op de financiële markten.

Fortis verklaarde ook dat president-commissaris Maurice Lippens aanblijft. Dit alles zou afgelopen vrijdag al zijn besproken in de raad van bestuur, toen topman Jean-Paul Votron besloot op te stappen.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Fortis dinsdag gevraagd om meer informatie omtrent de noodmaatregelen die eind juni zijn getroffen om de financiële positie te versterken. Ook wil de AFM weten wat afgelopen vrijdag tijdens de bestuursvergadering is besproken. Fortis zal meewerken aan het onderzoek.

Het aandeel Fortis verloor dinsdag tot 22 procent aan waarde nadat bekend was geworden dat de AFM onderzoek deed. Ook deden er op de beurzen geruchten de ronde dat de bankverzekeraar opnieuw vers kapitaal moet gaan aantrekken.

Fortis bracht dinsdag zijn verklaring ruim een kwartier voor het sluiten van de Europese beurzen naar buiten. Beleggers brachten het koersverlies daarna terug naar ruim 11 procent op 8,45 euro.

Het concern meldde ook vast te houden aan eerder uitgesproken verwachtingen voor zijn operationele resultaten in het tweede kwartaal. De cijfers worden op 4 augustus gepubliceerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.