Home

Achtergrond 387 x bekeken

Fendt boert beter dan voorspeld

De afzet bij de Duitse trekkerfabrikant Fendt loopt gesmeerd, blijkt uit cijfers van de onderneming.

Het bedrijf krikt de verwachting voor dit jaar, op basis van de verkoopresultaten in het eerste halfjaar, op naar ongeveer 15.500 eenheden. Dat is niet alleen meer dan waarvan begin dit jaar nog werd uitgegaan, maar tevens aanzienlijk meer dan vorig jaar.
In 2006 zette Fendt ruim 13.300 tractoren in de markt. Ten opzichte van 2006 betekende dat een groei van bijna 10 procent, ofwel 1.155 stuks.

Volgens topman Hermann Merschroth heeft Fendt een aandeel van bijna 7 procent op de Europese markt bereikt. Op de Duitse thuismarkt is het aandeel 20 procent en handhaaft het merk zijn eerste plaats in het segment voor trekkers van 51 pk en meer. In totaal (alle merken bij elkaar) nam de markt in de Bondsrepubliek vorig jaar 28.449 tractoren op.

Ook in onder meer Nederland hield de afzet de stijgende lijn vast en haalde Fendt een marktaandeel van 13 procent, aldus Merschroth.
De netto-omzet van het bedrijf groeide met 20,5 procent en belandde voor het eerst ruim boven de 1 miljard euro, inclusief de omzet van oogstmachines en motorcomponenten.

Fendt is onderdeel van het Amerikaanse mechanisatieconcern Agco.

Of registreer je om te kunnen reageren.