Home

Achtergrond 246 x bekeken

FZ Organic schroeft productie biologische chips op

Het Friese FZ Organic heeft in het afgelopen jaar de chipsproductie verhoogd met 6 tot 8 procent.

De producent van biologische chips verwerkt nu op jaarbasis ongeveer een miljoen kilogram aardappelen. De aardappelen worden aangeleverd door Agrico. Volgens de directeur wordt 20 procent in Nederland verkocht, geheel via natuurvoedingswinkels. Het overige deel vind haar weg naar Australië, Japan, Saoedie-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

De weg naar de reguliere supermarkten is volgens FZ Organic nog lang, maar het bedrijf zegt in onderhandeling te zijn. De chips komen dan onder eigen label in het schap. Naast chips produceert en verhandelt FZ Organic ook onder meer kaas en jams.

Of registreer je om te kunnen reageren.