Home

Achtergrond 282 x bekeken 14 reacties

FNV wil keurmerk voor agrarische sector

Er moet een sociaal keurmerk komen voor bedrijven in de agrarische sector. Alleen bedrijven met het keurmerk komen in aanmerking voor subsidie van de overheid.

Dat wil vakbond FNV Bondgenoten om de positie van werknemers in de agrofoodsector te verbeteren.
Het keurmerk moet ook op de producten van de bedrijven komen, zodat consumenten bewust kunnen kiezen.
Van de Nederlandse beroepsbevolking werkt 6 procent in de agrarische sector. Dat zijn ongeveer 648.000 arbeidsplaatsen.
De bond voorziet een crisis in de agrofoodsector als de overheid niet ingrijpt. Bijvoorbeeld omdat het aantal vaste banen in de sector afneemt en de arbeidsvoorwaarden volgens de bond achterblijven bij andere sectoren. Daarom gaan steeds minder mensen werken in de agrarische sector.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jac

  wat een gelul Jolanda. Wat moet LTO hier aan doen dan? ook veel geld uitgeven aan een dom onderzoek en dit weer publiceren? nou dat zal veel oplossen zeg, kost weer een hoop en helpt niets. LTO zal dit heus niet laten gebeuren als het om echte eisen van de FNV zal gaan, dit is net als met wakker dier, van dat komkommertijd geneuzel

 • no-profile-image

  jolanda

  Waar blijven onze voormannen LTO, ZLTO, LLTB enc. kom eens onderhand met een tegen onderzoek. FNV mag zomaar weer agrarisch nederland een zwarte naam bezorgen en die organisatie's die het voor ons op moeten nemen leunen achterover en wat doen ze. Voor agrarisch nedeland weer een nieuw cursusje bedenken beter werkgeverschap om zodoende weer hun eigen kas te spekken.

 • no-profile-image

  jos

  Laatst hoorde ik dat de FNV ook al wil dat er een keurmerk op mobieltjes komt om zo de werknemers te beschermen die er één van de baas krijgen. (Alsof die zelfde werknemer er op let als hij/zij er privé één koopt.) Nou volgens mijn lopen er bij de FNV er een paar rond die een hersenbeschadiging hebben opgelopen door een te hoge straling van hun (niet gecertificeerde) mobiel!

 • no-profile-image

  Live

  Vind dit aanleiding genoeg voor een Keurmerk en denk ook dat dit bedoeld wordt : http://www.flexservice.com/?p=6685

 • no-profile-image

  Jac

  om moe van te worden, nog een keurmerk en weer een wat nergens over gaat.
  Hoezo slechte arbeidsvoorwaarden/ omstandigheden? altijd weer dit gezeur van en vakbond die nagenoeg geen achterban heeft binnen de sector ( binnen welke nog wel eigenlijk?) Ook nog klagen dat er minder vaste banen komen..... vindt je het gek als je de voorwaarden en de kosten ziet voor een vaste medewerker! Natuurlijk probeer je dan als ondernemer te zoeken naar andere, legale, wegen om het werk gedaan te krijgen. Bovendien zal men eerst eens een eerlijke prijs voor zijn voedsel moeten gaan betalen wil hier nog uitbreiding en vooruitgang inzitten

 • no-profile-image

  boer harm

  wie gaat wat keuren?enwat voor merk wordt dit,en wie gaat er keuren uberhaupt? 99,9 % van de burgers weet helemaal niks van de argrarische sector en 98.9% interesseert het niet .

 • no-profile-image

  Live

  Nee Jolanda Z de sector moet zelf aan het roer staan van goed Ondernemersschap (Werkgeverscap)

 • no-profile-image

  dirk

  Geeft de FNV de ex-prostituees ook een keurmerk?

 • no-profile-image

  gert

  het kan druk worden op het erf met al die controlerende instanties ,de boer komt niet meer aan zijn werk toe om al die ambtenaren en controleurs te woord te staan,wie betaald dat ?

 • no-profile-image

  peter

  Inderdaad om moe van te worden. Voedselveiligheid, haccp, globalgap, milieukeur. Om gek van te worden.
  Prima om een spuit/strooi-boekje bij te houden. Prima om onze produkten op residu te controleren. Maar bij geen enkel keurmerk gaat het om het plezier dat de ondernemer nog in z'n vak heeft! Dit heeft er door deze keurmerken flink onder te lijden. Al die onzinnige dingen die je bij moet houden. Laat je 1 steekje vallen, betaal je zo weer honderden euro's voor een hercontrole. Om gek van te worden.

 • no-profile-image

  Boesje

  Ben ik hier bij de zaaduientelers??

 • no-profile-image

  groente teler

  Dreigen er soms banen verloren tegaan bij de controleren de instanties en moeten deze weer in gevuld worden bij de kleine zelfstandige? Wat dat betreft kan het prima als bij de contolerende instantie de rekening neerr gelegd kan worden, voor het aan het werkhouden van hun medewerkers. Zo kan het voor de zelfstandige ook nog eens leuk worden, want er zijn al genoeg instanties die wij zo al van de straat houden. Een verkapte vorm van Werkeloosheid.

 • no-profile-image

  Jac

  Nee live style ook dit is geen rede om nog een keurmerk in de benen te helpen. Dit soort idioten trekken zich niets van keurmerken aan. Er is al lang een keurmerk voor bonafide uitzendorg. en in Global gap zit ook al arbo in.
  Jou voorbeeld wordt toch niet voorkomen door een keurmerk, durgshandel mag ook niet en gebeurd toch.
  Snap alleen niet dat die polen nog bij dit uitzendburo/tuinder blijven werken er is werk zat bij bonafide bedrijven, zal wel geen vrije keuze zijn

 • no-profile-image

  boertje

  Natuurlijk de prijzen zijn nog niet op kostprijs en we moeten al weer meer geld gaan uit geven voor weer meer onzin . en dat van die arbijds cao is vergeleken met andere zeer goed dus niet weer zo zuren de mensen willen er niet meer werken omdat er altijd prijs spaningen zijn. geen sector verdiend zo weinig als de land bouw en daar word ook via alle kanalen voor gezorgd dat dat zo blijf zie deze week de varkens en biggen. als de consument de pijs overal zouw moeten betalen met een gezonde winst voor de boeren konden ze niet meer 2a 3 keer op vakantie en dat is het probleem het leven is hier te luxe

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.