Home

Achtergrond 179 x bekeken

Europese consument staat vijf minuten in de rij

Consumenten staan bij winkels, postkantoren en stations in Europa gemiddeld ruim vijf minuten in de rij voordat zij worden geholpen.

Nederlandse rijen zijn wat korter dan het Europese gemiddelde: Nederlanders staan gemiddeld 3,5 minuut in de rij. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van zogeheten mystery shoppers van de Mystery Shopping Providers Association (MSPA).

Ook doet Nederland het iets beter dan gemiddeld waar het gaat om het aantal mensen dat in de rij staat te wachten. Gemiddeld in Europa bestaat een rij uit 3,4 personen, in Nederland uit 2,4. De langste wachtrij die de mystery shoppers tegenkwamen was in Italië bij een postkantoor. Daar duurde het 1 uur en 50 minuten voordat de undercover consument aan de beurt kwam.

Postkantoren scoren door heel Europa sowieso het best waar het gaat om wachtrijen, bij postkantoren zijn de rijen verreweg het langst. Een goede tweede zijn treinstations, gevolgd door supermarkten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.