Home

Achtergrond 183 x bekeken 3 reacties

Europese Commissie schrikt van dierenleed bij klonen

Het klonen van dieren zorgt voor veel dierenleed. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Europese voedselautoriteit Efsa.

40 procent van de gekloonde runderen en varkens sterft binnen een half jaar. Bij niet gekloonde dieren is dit 10 procent. De Commissie is geschrokken van deze cijfers en spreekt haar zorgen uit. De Commissie had om het onderzoek gevraagd en vooraf aangekondigd de aanbevelingen van Efsa op te volgen. Volgens Efsa is er vooral meer onderzoek nodig en moeten gekloonde dieren beter in de gaten gehouden worden.

Het welzijn van de dieren is niet duidelijk beschreven, er moet meer informatie komen over de gevoeligheid van klonen voor overdraagbare ziektes en de doodsoorzaak moet beter onderzocht worden. Nu bestaat het vermoeden dat de vroege dood komt door een fout in de placenta.

In het onderzoek van Efsa wordt bevestigd dat er geen aanwijzingen zijn dat de voedselveiligheid voor vlees en melk van klonen en hun nakomelingen slechter is. Daarbij wordt wel aangemerkt dat het vlees en de melk afkomstig zijn van gezonde klonen.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  kloonen is klooien

 • no-profile-image

  Piet

  Precies Gert. Stoppen met dat geklooi, eeeh sorry gekloon.

 • no-profile-image

  PLASJE

  ... gooi dit kind nu eens met het badwater
  weg en gebruik Uw verstand!!!

  het staat geschreven.... en Plasje is niet
  'van der kerk', maar het staat er niet voor niets!

  .... hou U bezig met dat wat U wel beheerst!

Of registreer je om te kunnen reageren.