Home

Achtergrond 222 x bekeken 11 reacties

Europa geeft 1 miljard aan Afrikaanse boeren

Europa zal 1 miljard euro aan ongebruikte landbouwsubsidies aan Afrikaanse boeren geven om de wereldwijde voedselcrisis tegen te gaan.

Dat zei voorzitter Jose Manuel Barroso van de Europese Commissie vandaag tijdens de G8-top in Japan. Het plan van Barroso moet nog wel goedgekeurd worden door ministers van de 27 lidstaten en het Europees Parlement. Bij een eerder voorzetje kreeg Barroso veel kritiek omdat landen liever zelf bepalen waar het ongebruikte geld aan besteed wordt.

Barroso vindt dat het geld nu eenmalig gebruikt moet worden voor de aankoop van zaden en kunstmest. Daardoor zouden Afrikaanse boeren meer voedsel kunnen verbouwen, wat zou helpen in de strijd tegen honger.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vd berg

  zouden onze ministers ook de reakties op de artikelen lezen?? ( gelt ook voor de artiklen in andere kranten)

 • no-profile-image

  varkensboer

  dit geld kunnen wij ook wel gebruiken

 • no-profile-image

  pro europa

  tuuuurlyk niet. dit is toch gewoon byna collectieve zelfbevrediging. je bent er lekker vanaf en heeft verder geen gevolgen, maar als er iemand achter komt is het erreg genant. 6fsxof of iets anders

 • no-profile-image

  pro europa

  hoe zou het toch komen, dat er weer een euroreferenrum gelukt, pardon, mislukt is??? onze geliefde betrouwbare dief met de hoge hoed laat ons gelukkig niet in de steek. hoewel.. steek?? hoeveel steekpenningen gaan er hier om? zal wel niet gering zyn. beleggingstip: wapenindustrie!!! de voedselcrisis wordt langs demografische weg opgelost, dat betekent: geld geven, daar worden wapens van gekocht, er vinden wat ethnische zuiveringen plaats, minder vraag naar voedsel en iedereen tevree, nouja, iedereen?? kleinigheidje hou je toch. van dit geld zouden mooi al die onredelyke en naar nu blykt totaal onnodige kortingen ongedaan gemaakt kunnen worden. of waren ze dit al heeeel lang van plan? toch zeker geen dubbele agenda?? maar nee, foei, van deze hoogstaande lieden mag men zulke lelyke dingen niet denken. in nuchtere toestand lees ik kf4404, kykenoftlopt. nee nu schynt het 7keesa te moeten zyn om de postduif te laten vliegen.

 • no-profile-image

  bintje koper

  Houden ze daar teminste wat geld over om wapens te kopen. Kunnen ze mekaar weer voor de kop schieten, is toch het liefste wat ze doen. Werken kunnen ze niet.

 • no-profile-image

  Klaas

  De ministers van de 27 lidstaten zullen dit plan wel goedkeuren. Niets is gemakkelijker dan het geld van iemand anders uit geven. Misschien doen de leden er nog wel een gedeelte van hun eigen salaris en riante onkostenvergoeding bij.
  Wat zullen de corrupte machthebbers in Afrika weer blij zijn.

 • no-profile-image

  c

  hier gaan we dus, dit is nu typisch het paard achter de wagen spannen. dit geld zeg ik nu altijd konden ze beter besteden om te zorgen dat onze overschotten tercht kwamen bij die arme stakker, mooi voorbeeld is oa de suiker. het is maar afvragen of het bij die arme stakker komt om ze te helpen want dat geld verdwijnt in de zakken van de profiteurs daar.dit geld dara hadden ze onze boeren mee moeten helpen dan hadden ze tegelijkertijd ook die arme stakker geholpen.

 • no-profile-image

  H.A.H.

  Geld nooit rechtstreeks geven. Huur grote olietankers, blaas ze vol met overtollige mest uit Europa en breng het naar Africa. Komt het in ieder geval bij de juiste mensen terecht en niet bij corrupte overheden. Voor zo'n bedrag, 1 miljard euro, kan er heel veel naar toe.
  Brussel moet eens praktisch denken en niet aan graaiers uit handen geven.

 • no-profile-image

  willem

  Dit geld dat naar deze landen gaat is door de europese boer betaalt, al dit geld is geen ongebruikte landbouwgeld, maar geld dat voor de europese boer is achtergehouden. Dit geld is maar voor een boer bestemt en dat is de europese boer!!!
  Hoe is het mogelijk dat europese boeren elke dag hard werken en proberen de laatste centen te verdienen, terwijl dit geld eigenlijk aanwezig is maar niet wordt toebedeelt aan deze boeren, gewoon schandalig!

 • no-profile-image

  Nathanael

  dit is toch te erg voor woorden... het 'ongebruikte subsidiegeld' doorgeven aan een ander continent. Vraag me af hoe het daar gaat gebruikt worden, gaat het bij de landbouwers terecht komen? Of gaat het daar zoals hier? De boeren werken, en de regering uitgeven...

 • no-profile-image

  E.T.

  Droevig, droevig, droevig. Wat voor een concept is dit nou? De mensenpopulatie nog meer verhogen? Stop die miljard toch in energietechnologie / energieIT / alternatieve energie om wat minder afhankelijk te worden van o.a. de arabieren. Zimbabwe was altijd de graanschuur van Zuidelijk Africa en nu moet de EU voor het falen van Mugabe etc betalen? De waanzin ten top.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.