Home

Achtergrond 247 x bekeken

Eibergse eist asbestsanering erf van Eternit

Een 73-jarige vrouw uit Eibergen eist van de firma Eternit een complete sanering van haar met asbest vervuilde erf bij haar woning.

Tevens eist ze 50.000 euro smartegeld van de voormalige fabrikant van asbest. Haar juridisch adviseur Bob Ruers maakte donderdag bekend dat hij Eternit vier weken de tijd geeft het erf op te ruimen, en anders een kort geding aanspant.

Bij de 73-jarige vrouw is de ziekte mesothelioom (longvlieskanker veroorzaakt door asbest) geconstateerd. Ruers heeft vastgesteld dat de enige bron van blootstelling voor deze vrouw het afvalmateriaal kan zijn dat als erfverharding rond haar woning is gebruikt. Het gaat hierbij om een oppervlakte van 50 vierkante meter.

Eternit heeft tussen 1947 en 1975 afvalmateriaal uit haar fabriek uitgedeeld zonder daarbij te waarschuwen voor het kankerrisico.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.