Home

Achtergrond 159 x bekeken

EU blij met aanhouding Karadzic

De Europese Unie (EU) heeft gisteren verheugd gereageerd op de aanhouding van Radovan Karadzic.

De arrestatie verbetert de banden tussen Brussel en Belgrado, zeiden de leiders van de EU in een reactie. De voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, en de buitenlandcoördinator van de EU, Javier Solana, prezen de Servische regering. De aanhouding van Karadzic zou aantonen dat Belgrado goed samenwerkt met het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag.

Die samenwerking moet de weg plaveien voor toetreding van Servië tot de EU. De Commissaris die verantwoordelijk is voor de uitbreiding van de unie, de Fin Olli Rehn, noemde de arrestatie dan ook "zeer belangrijk voor de Europese aspiraties van Servië.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.