Home

Achtergrond 178 x bekeken

ECC waarschuwt toeristen voor timeshare

Toeristen in Spanje en Griekenland moeten op hun hoede zijn voor lieden die hen met een prijs proberen te lokken en ze dan vervolgens een lidmaatschap van een holiday club of een timeshare aansmeren.

Daarvoor waarschuwt het Europees Consumenten Centrum (ECC) vandaag. Toeristen worden bijvoorbeeld verleid met een kraslot waarmee ze een prijs winnen. Om de prijs te innen, moeten ze wel even meekomen om de prijs in ontvangst te nemen. Eenmaal op locatie proberen de organisatoren de toeristen een handtekening te laten zetten onder een overeenkomst voor een holiday club of timeshare.

Een holiday club belooft grote kortingen op bijvoorbeeld accommodaties en reizen; timeshare is het recht om gedurende een bepaalde periode in een vakantiewoning te verblijven. Volgens het ECC weten toeristen vaak niet waar zij nu precies hun handtekening onder hebben gezet en zijn er allerlei hoge kosten verbonden aan de lidmaatschappen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.