Home

Achtergrond 144 x bekeken

'ECB moet kijken naar groei evenals naar inflatie'

De Europese Centrale Bank (ECB) zou ook naar de economische groei in Europa moeten kijken en niet allen naar de inflatie.

Dat heeft de Franse president Nicolas Sarkozy gisteren gezegd aan de vooravond van een rentebesluit door de ECB.

Sarkozy noemde de hoge prijzen voor olie en grondstoffen als de grootste aanjagers van de inflatie. Het verhogen van de rente maakt geen verschil op de prijs van ruwe olie en het zal daarmee de hoge inflatie ook niet oplossen, aldus de Franse president.

De inflatie is in de eurolanden in juni opgelopen tot een recordniveau van 4 procent op jaarbasis. In mei was dit nog 3,7 procent. Later deze week neemt de ECB een rentebesluit. Naar verwachting verhoogt de ECB de rente met een kwart procentpunt tot 4,25 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.