Home

Achtergrond 151 x bekeken

Droog Cyprus accepteert stinkend Grieks water niet

Het door droogte geteisterde eiland Cyprus kan zijn huishoudens niet voorzien van een Griekse hulpvracht water omdat het zo stinkt.

De Cypriotische autoriteiten zeiden dat woensdag. Een Griekse tanker met daarin 40.000 kubieke meter water wacht al twee weken lang voor de kust van het mediterraanse eiland omdat er aan de Cypriotische infrastructuur wordt gewerkt.

Het ministerie van Landbouw in Cyprus meldde dat het water nog wel van goede kwaliteit is, maar dat het door de twee weken stilstand te erg is gaan stinken om er de bevolking van Cyprus en toeristen mee te voorzien.

Het Griekse water zal nu eerst worden gebruikt om de uitgedroogde grond mee te besprenkelen, waardoor het een natuurlijke filtering ondergaat. Daarna zal het alsnog onder huishoudens worden verspreid. Griekenland schenkt deze zomer in totaal 8 miljoen kubieke meter water aan het nabije eiland, dat te kampen heeft met een ernstig watertekort.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.