Home

Achtergrond 215 x bekeken 12 reacties

Dieselprijs naar nieuw record

De prijs van diesel bereikt morgen een nieuw recordniveau.

Volgens het consumentenverbond United Consumers bedraagt de gemiddelde adviesprijs van de vijf grote oliemaatschappijen 1,497 euro per liter. Dat betekent een stijging van 2 eurocent.

De prijzen van benzine en diesel staan onder druk door de olieprijs die rond de 145 dollar beweegt. Donderdag steeg de olieprijs naar een nieuw record van 145,85 dollar per vat.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rooie en witte diesel boer

  Ik ken de wetgeving hieromtent niet zo goed hoor, maar ik kan me ergens van herinneren, dat het gebruik van rooie diesel slechts is toegestaan in voertuigen bestemd voor het gebruik buiten de wegen. Ik zie hier veel goedkoop trekkertransport wat in het geheel niet buiten de wegen komt. Ik bespaar u vele details hierover. Om oneerlijke concurrentie te voorkomen ware het wenselijk dit probleem eens aan te pakken. Maar ja,die belangenverstrengeling in dit bananenmonarchietje!, niet waar?

 • no-profile-image

  merien

  voor die boeren is het niet erg dat de diesel duurder wordt zij draaien toch op rode olie dus die kost weinig en rijden ze nog altijd met die trekkers met grondkarren dan doen ze werk van aannemers ,dat is pure valse concurentie omdat die aannemers op witte olie rijden en ook nog wegenbelasting moeten betalen , dus ze moeten die boeren goed aanpakken met boetes en naheffingen

 • no-profile-image

  boer met rode en witte diesel

  Die Merien heeft wat zand in z'n ogen. Hij ziet blijkbaar geen verschil tussen een aannemer en een boer. De aannemerij bedient zich inderdaad heel oneigenlijk van goedkoop transport met tractoren enz.enz. en dus rooie diesel. Zijn geen boeren maar aannemers die misbruik maken. Volgens mij is daar al een hele hoop geblaat over geweest om dat aan te pakken, maar nog steeds geen wol. De lobby is blijkbaar te sterk.
  Ja Merien, du hasst recht, aanpakken dat spul, niet dan? Trouwens ik vind de rooie olie ondertussen ook duur hoor!

 • no-profile-image

  boer met grondkar

  Volgens mij is er geen wet- of regelgeving die aannemers verbiedt ook een trekker met een grondkar te kopen. Dan kunnen ze ook rode diesel gebruiken. Hoe zit het dan met valse concurrentie?? Denk eerst eens na voor je je b*k een duw geeft!

 • no-profile-image

  antieFRANS

  Volgens mij is frans uit beveland een verbitterd persoon zo jaloers als het maar kan,
  waarschijnlijk profieltype

  werkeloos en wil niet werken en klust zelf zwart bij

 • no-profile-image

  Janzondervrees

  Waar is dat nu weer voor nodig om een beroepsgroep (boeren) zwart te maken ?
  Wij zijn ook niet blij met de hoge brandstofprijzen !
  Met schelden op anderen wordt je zelf ook niet beter van.

 • no-profile-image

  frans

  hier op beveland zijn het meetal van die boeren die nooit genoeg hebben, die veel in het grondkar wereldje opereren ze worden dan door een aanemer ingehuurd om grond te karren ze denderen dan maanden lang over de wegen met 65 per uur op rode diesel zonder wegenbelasting en met een mannetje van 16 achter het stuur (3euro per uur en zwart)lekker goedkoop

 • no-profile-image

  DJ

  Waarom is er nog steeds geen accijns op kerosine? Waarschijnlijk omdat hard werkende mensen weinig vliegen, maar alleen dure jongens en ambtenaren.

 • no-profile-image

  merien

  ik weet wel degelijk het verschil tussen boer en aannemer de wereld is hier niet zo groot, ik ken die mensen persoonlijk ,die boer wordt ingehuurd door die aannemer om een grote partij grond over een grote afstand te vervoeren,en zij rijden dan weken aan een stuk over de weg op rode diesel (het is trouwens nog levensgevaarlijk ook met die langsdenderende trekkers het leek wel wild west in Yerseke)

 • no-profile-image

  gert

  aannemers rijden ook op rode diesel als ze trekkers hebben,behalve de vrachtwagens

 • no-profile-image

  boer

  Ik zie op het kanaal veel schepen varen geladen met zand. En dit op de nog veel goedkopere "blauwe" diesel. En ze betalen geen wegenbelasting. Hallo aannemers waar zijn jullie, of past dit in jullie straatje?
  Maar inderdaad, ik sluit me toch liever aan bij een onderstaande reactie, wat schieten we op met deze zwartepieterij over andere sectoren. Helemaal niks.

 • no-profile-image

  euro

  Donderdag steeg de olieprijs naar een nieuw record van 145,85 dollar per vat.

  Maar is dee dan ook in euros gestegen

  ze kunnen beter de prijzen doorgeven in euros dan in dollars dan stijgt de olie veel minder
  de arabieren zijn ook niet gek als de dollar minder waard is willen ze meer dollars per vat

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.