Home

Achtergrond 149 x bekeken

Detailhandel luidt noodklok

Het aantal overvallen op winkeliers is het afgelopen jaar met ruim 20 procent toegenomen, vrachtwagens die winkels moeten bevoorraden hebben steeds minder mogelijkheden dat te doen, parkeertarieven schieten omhoog en met kosten voor het betalingsverkeer dreigt hetzelfde te gebeuren.

Het Platform Detailhandel Nederland (PDN) luidt dan ook de noodklok. "Winkeliers komen in Nederland steeds verder in de knel'', aldus PDN vrijdag bij het overhandigen van het jaarverslag over 2007 aan PvdA-kamerlid Pauline Smeets. De belangenorganisatie voor de detailhandel doet een dringende oproep aan overheden en politiek om de negatieve spiraal te doorbreken.

Het was niet alleen kommer en kwel voor de detailhandel. In meer dan dertig gemeenten zijn de laad- en lostijden van vrachtwagens wel versoepeld, de overheid trok 24 miljoen euro uit voor criminaliteitsbestrijding en in een aantal steden kan bij parkeren per minuut betaald worden. Vooral dat laatste is een belangrijk winstpunt, aangezien meer dan de helft van de totale detailhandelsomzet voor rekening komt van de 'autoconsument'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.