Home

Achtergrond 170 x bekeken

Dappere Dieren trekken door Delft

Een kleurrijke stoet van dieren trekt vandaag door het centrum van Delft om aandacht te trekken voor de tentoonstelling Dappere Dieren.

Deze gaat over de rol die beesten door de eeuwen heen in het leger hebben gespeeld. Ook hond Snuf uit de film Snuf De Hond In Oorlogstijd loopt mee voor de opening van de expositie in het Legermuseum in Delft.

De trouwe viervoeter wordt vergezeld door een kameel, een ridder te paard, een 17e eeuwse valkenier, een ezel, een bok en twee Gele Rijders van de Rijdende Artillerie. Al deze dieren vervulden de afgelopen eeuwen een functie binnen het leger. Speciale gasten in de stoet zijn acteurs Vivian van Huijden, Bas Muijs, Rense Westra en Wim Serlie, die de hoofdrollen vertolken in de familiefilm Snuf De Hond In Oorlogstijd.

De tentoonstelling Dappere Dieren is tot en met april 2009 te zien in het Legermuseum.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.