Home

Achtergrond 162 x bekeken

'Consument gaat minder lenen'

Consumenten zullen volgend jaar 20 procent minder lenen.

Dat betekent dat ongeveer 2 miljard euro minder zal worden gespendeerd aan duurzame consumptiegoederen. Dat zegt Maasbert Schouten, bestuursvoorzitter van de financiële dienstverlener Afab, vandaag in de Volkskrant.

Schouten, die tevens voorzitter is van de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF), wijt de daling aan strengere regels rondom kredietverlening. Deze moeten voorkomen dat mensen met een laag inkomen en hoge vaste lasten te veel lenen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt in de gaten of geldverstrekkers zich aan de regels houden. Jaarlijks wordt ongeveer 10 miljard euro aan consumptief krediet verstrekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.