Home

Achtergrond 169 x bekeken

Chinezen brouwen meeste bier

China is met 394 miljoen hectoliter de grootste producent van bier ter wereld. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door Barth-Haas, een Duitse handelaar in hop, die gisteren verscheen.

In totaal werd in 2007 wereldwijd 1,8 miljard hectoliter bier gebrouwen. Dat is 5,2 procent meer dan het jaar ervoor. De Chinezen hebben hun leidende positie versterkt. Het land produceerde vorig jaar 22 procent van al het bier dat wereldwijd werd gebrouwen. In 2006 was dit nog 20,6 procent.

De Duitsers zijn nog altijd de grootste bierdrinkers op aarde. In geen enkel ander land wordt per hoofd van de bevolking jaarlijks meer bier gedronken. Als het gaat om het brouwen staan de Duitsers op de vierde plek achter China, de Verenigde Staten en Rusland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.