Home

Achtergrond 372 x bekeken

CSM-fabriek gluconaatproductie wordt eiwit-fabriek

Avebe bouwt de CSM-fabriek in Ter Apelkanaal om tot tweede locatie voor de eiwitproducerende dochter Solanic.

De gluconaatproductie die momenteel nog plaatsvindt wordt in een half tot twee jaar afgebouwd.

Financieel directeur Ed Kraaijenzank benadrukt dat Avebe de CSM-activiteiten niet terugkoopt met als doel melkzuurderivaten af te zetten. “We handhaven de productie in de fabrieken met een half tot twee jaar. CSM neemt verantwoording als opdrachtgever, waardoor het voor ons volledig kostendekkend is.”

Na deze overgangsperiode bouwt de aardappelzetmeelcoöperatie de fabriek om van gluconaat- tot eiwitproducerend. Kraaijenzank: “de overname draait voor ons om de machines, zoals verpakkingslijnen, en het gekwalificeerde personeel.

In mei maakte Avebe reeds bekend op zoek te zijn naar een tweede locatie voor dochter Solanic. De productiecapaciteit is nog onduidelijk. In Ter Apelkanaal werken momenteel 68 mensen voor CSM, die allen over kunnen gaan naar Avebe.

Of registreer je om te kunnen reageren.