Home

Achtergrond 183 x bekeken

Bunge boekt record winst en omzet

De winst van Bunge is het tweede kwartaal verviervoudigd tot 477 miljoen euro.

Het Amerikaanse graanhandelaar en verwerker liet tevens een 73 procent hogere omzet van 9,1 miljard euro aantekenen. Bestuursvoorzitter Alberto Weisser sprak in een toelichting van een "exceptioneel kwartaal dat zich net snel herhalen zal". De marges op meststoffen en graanhandel- en verwerking vielen beter uit dan verwacht.

Bunge is wereldwijd de grootste verwerker van oliezaden als soja. Door de verschillende landbouwstakingen en blokkades in Argentinië liepen de prijzen en marges in Brazilië, waar Bunge met name actief is, snel op.

Bunge werd ook geholpen door een Braziliaanse rechter. Die stelde Bunge in een belasting-conflict in het gelijk wat n tientallen miljoenen winst opleverde.

Voor het tweede halfjaar verwacht Bunge dat met name de markt voor meststoffen sterk blijft. De aanhoudend hoge prijzen verminderen wel de vraag naar andere productiemiddelen, aldus Bunge. Voor de derde keer dit jaar verhoogt Bunge de winstverwachting.

Of registreer je om te kunnen reageren.