Home

Achtergrond 154 x bekeken

Brussel: 600 miljoen voor verlieslijdende vissers

De Europese Commissie wil 600 miljoen euro vrijmaken voor hulp aan noodlijdende vissers in Nederland en andere EU-landen.

Het geld is bedoeld om schepen uit de vaart te nemen of tijdelijk aan de kant te houden. Vissers mogen vervroegd met pensioen of de subsidie gebruiken voor zuiniger motoren en betere verkooptechnieken.

De Europese Commissie heeft dat dinsdag voorgesteld aan de EU-landen. De Europese Commissie heeft het bedrag gevonden in het verwachte overschot aan landbouwgelden 2009. Vissers kampen momenteel met dure diesel voor hun schepen en schaarse vis. Voor veel vissers is het momenteel amper lonend om nog uit te varen, aldus de Europese Commissie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.