Home

Achtergrond 195 x bekeken

Boze boeren blokkeren provinciehuis

Een groep van zo’n vijftien boeren uit het zoekgebied van het Oostvaarderswold blokkeerde vandaag de toerit naar het provinciehuis.

Ze stortten daar een dumper met grond. Met de actie reageren de boeren op het voorbereidingsbesluit dat de provincie zaterdag heeft genomen over het nog aan te leggen Oostvaarderswold. Volgens de boeren en LTO Noord is deze actie een overvaltechniek.
Foto Axipress

Medewerker Michiel Noordman van akkerbouwer Willem Uuldriks in het Groningse Siddeburen laat zien dat de knolzetting van de aardappelen slecht is verlopen dit seizoen. Uuldriks heeft daarom een perceel van 30 are met stammenpootgoed van het ras Kondor al doodgespoten. "Er zitten gemiddeld vier knollen onder een plant. Normaal zijn dat er negen. Dat komt door de droogte. Wij kunnen hier niet beregenen. Om te voorkomen dat de knollen te dik worden heb ik dit perceel doodgespoten. De opbrengst is maar de helft van normaal. Ik teel totaal 30 hectare pootgoed. Hoe de opbrengst op de andere percelen zal uitvallen moeten we afwachten." Foto Koos van der Spek

Schapenhouder Bas Jenneboer laat zijn prijswinnende Texelaar-ram poseren naast de net binnengehaalde beker. Jenneboer was een van de vele Texelaarfokkers die zaterdag naar de kampioenskeuring in Mariënheem togen. De twee-en-eenhalf jaar oude ram werd kampioen in de categorie oudere rammen. Hij scoorde met name op de punten van een sterke rasuitstraling, met een mooie kop, met een mooie lengte, een fraaie bouw en prima beenwerk, aldus de keurmeester. Foto Ruud Poeg

Tsjeert van Dijk legt samen met zijn collega van de firma Van Dijk-Van Es een drainagesysteem aan. "De diepdrainagemachine kan 2 tot 4 meter diep en zelfs in een cirkel sleuven maken", zegt Van Dijk. De machine is al ruim dertig jaar oud. "Omdat zij tot zoveel in staat is, is ze van onschatbare waarde." Op de foto wordt drainage aangelegd voor zandwinning voor de rondweg bij Wesepe. Het bedrijf werkt vooral aan bouwprojecten. Met het aanleggen van drainages op landbouwgrond is het uit economische overwegingen gestopt. Foto Ruben Meijerink

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.