Home

Achtergrond 237 x bekeken

Betancourt met kinderen herenigd

De bevrijde Colombiaans-Franse politica Ingrid Betancourt is vandaag op het vliegveld van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá met haar kinderen herenigd.

Haar dochter Melanie en haar zoon Lorenzo Delloye waren van Frankrijk naar Bogotá gevlogen. De kinderen waren in het gezelschap van de Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner, Fabrice Delloye, de echtgenoot van Betancourt, en haar zuster Astrid. "Ik ben gelukkig dat ik weer met mijn kinderen ben, nadat ik ze zeven jaar niet had gezien'', zei Betancourt op het vliegveld. "Ze zijn mijn trots, mijn reden om te leven.''

Betancourt werd woensdag bevrijd na meer dan zes jaar gevangen te zijn gehouden door de FARC, een van oorsprong marxistische rebellenbeweging. Bij de operatie vielen geen slachtoffers. Naast Betancourt werden nog veertien gijzelaars bevrijd.
Haar huidige echtgenoot Juan Carlos Lecompte zei dat hij in de eerste nacht na de bevrijding urenlang met Betancourt had gepraat. "Ze heeft geen moment geslapen en wilde jus d'orange bij het ontbijt'', aldus Lecompte. Hij zei dat de toestand van Betancourt goed is. Hij voegde eraan toe dat de 46-jarige Betancourt geen ernstige gezondheidsproblemen heeft. ,,Ze is zeer helder'', zei de echtgenoot van de bevrijde politica.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.