Home

Achtergrond 376 x bekeken

Bende kopieert honderden pinpassen

Een criminele bende heeft de laatste weken zeker zo'n tweehonderd pinpassen gekopieerd van klanten van tuincentrum Bos Tuin en Dier in Heerenveen en daarmee duizenden euro's gepind.

De bende kopieerde gegevens op een verouderd pinapparaat bij de winkel. Alle tweeduizend pinpassen die door klanten op dat bewuste apparaat zijn gebruikt, zijn geblokkeerd door de banken. Dat meldde eigenaar Rene Bos van Tuin en Dier donderdag.

De gedupeerde klanten krijgen het door de bende gepinde geld terug van hun bank, bevestigt onder anderen een zegsvrouw van de Friesland Bank. De politie heeft inmiddels een kleine tien aangiftes binnen van gedupeerden, aldus een zegsman. Het geld dat is opgenomen, werd gepind in onder meer Bulgarije, de VS, Spanje en Frankrijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.