Home

Achtergrond 159 x bekeken

Bayer CropScience lanceert systeem tegen illegale kopiëring

Bayer CropScience gebruikt sinds kort een nieuwe technologie om illegale kopieën van haar gewasbeschermingsmiddelen op te sporen.

De techniek, Qualidate, wordt toegevoegd aan het middel en geeft het een "vingerafdruk".

De illegale kopieëring kost Bayer niet alleen geld, maar brengt volgens bestuurslid Rüdiger Scheitza ook de voedselveiligheid en het milieu in gevaar. De overheden in Europa zouden door de illegaliteit 30 miljoen euro mislopen aan belasting.

Illegale productie is voor producenten van gewasbeschermingsmiddelen een groeiend probleem, aldus het Duitse concern. De European Crop Protection Association becijfert dat 5 tot 7 procent van de gebruikte gewasbeschermingsmiddelen illegaal of nagemaakt is.

Het percentage stijgt volgens de brancheorganisatie vooral door een vermindering van handelsrestricties en de geautomatiseerde productie. Het laatste element maakt dat namaak van zowel de producten als de etiketten met de juiste software eenvoudiger is dan voorheen.

De illegale productie vindt plaats in landen als China en India maar ook in het voormalige Sovjet-bloc. Vorige week ontdekte de Poolse politie illegale etikketering van in China nagemaakte pesticiden. In het Russische Koersk werd eveneens illegale productie met een marktwaarde van 1 miljoen euro aangetroffen.

Bayer CropScience realiseert jaarlijks een omzet van 5,8 miljard euro en is actief in 120 landen. In Europa is het concern marktleider, wereldwijd geldt Bayer CropScience als een top drie speler.

Of registreer je om te kunnen reageren.