Home

Achtergrond 249 x bekeken 4 reacties

Barroso vraagt concessies voor WTO-akkoord

Europa roept andere westerse landen en de opkomende ontwikkelingslanden op om ook een grote bijdrage te leveren aan een wereldhandelsakkoord.

Onderhandelingen voor dit akkoord zijn zondag in Genève begonnen bij de wereldhandelsorganisatie WTO, waarbij bijna alle landen van de wereld zijn vertegenwoordigd. "Europa kan niet de enige zijn die concessies doet'', zei voorzitter Jose Manuel Barroso van de Europese Commissie. "Het uiteindelijke resultaat moet gebalanceerd en ambitieus zijn.''

Voorstel is dat de westerse landen hun landbouwsubsidies afbouwen, terwijl de opkomende ontwikkelingslanden zoals China meer industriële producten toelaten.

Volgens Barroso moeten onderhandelaars nog veel voortgang boeken op het gebied van de industriële invoertarieven, dienstensector en de beschermde streekproducten. "Deze ronde kan en moet slagen, maar er is nog veel werk te doen, aan alle kanten.''

Namens Nederland onderhandelt staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  heemskerk gooit de nederlandse en europese boerenbelangen te grabbel,frankrijk zal daar hopelijk niet aan meewerken

 • no-profile-image

  miltie

  in nederland hebben ze de landbouw al verkwansel;;aan natuur en milieu vrienden;nu weer 60.000 Ha naar E.H.S.en wat al is verkwanseld aan ontpoldering;;door toedoen van L.N.V.elk Ha naar natuur ;is 4,5 Ha regen woud die dan gekapt word;natuur monumenten 10.000 Ha aan landbouw ontrokken;is wel 450.000 Ha regen woud kappen door toedoen van natuur en milieu vrienden !!! ???????????

 • no-profile-image

  Piet

  Heemskerk??? nooit van gehoord, begrijp niet dat NL bij zulke belangrijke onderhandelingen, geen zwaarder geschut inzet.

 • no-profile-image

  mityie

  natuur monumenten bezit 100.000 Ha vandaar 450,000 Ha regenwoud kappen

Of registreer je om te kunnen reageren.