Home

Achtergrond 183 x bekeken

AID neemt verwaarloosde koeien in beslag

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft bij een veehouder in de Achterhoek 26 verwaarloosde runderen in beslag genomen.

Dat heeft de dienst vandaag laten weten. De veehouder heeft eerder al twee keer een boete en een keer een waarschuwing gekregen van de AID voor het verwaarlozen van zijn dieren. Een paar weken geleden hadden de AID en een dierenarts van de VWA samen met de veehouder een verbeterplan opgesteld.

Maar bij een hercontrole vrijdag bleek dat er in plaats van verbetering sprake was van verslechtering. Daarop heeft de AID 24 volwassen koeien en twee kalfjes in beslag genomen. De dieren waren sterk vermagerd. Ook werden een dood dier en drie zieke dieren aangetroffen. De drie zieke beesten zijn afgemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.