Home

Achtergrond 187 x bekeken

2.000 extra innovatievouchers

De minister van Economische Zaken (EZ) kondigde op 6 juni een uitbreiding van het aantal innovatievouchers aan. Het kabinet wil de wisselwerking tussen ondernemers en kennisinstellingen stimuleren. Het wil komen tot een bredere inzet van de voucher, terwijl het bedrijfsleven ook al vroeg om extra middelen.

De komende 3 jaar wordt in totaal €10 miljoen per jaar toegevoegd aan het budget voor innovatievouchers. Het kabinet stimuleert het gebruik van vouchers voor thema’s als ICT, duurzaamheid en sociale innovatie. Voor de verbreding is met de Innovatievoucher-regeling 2008 een eerste stap gezet. Zo kan de voucher nu aangevraagd worden door de hele landbouwsector. Ook kan de voucher ingezet worden bij het aanvragen en verkrijgen van een octrooi. De bredere doelgroep en de stimulering van thema’s heeft naar verwachting een aanzuigende werking op het gebruik van de voucher door het mkb.

De komende maanden willen EZ en SenterNovem graag in contact komen met brancheorganisaties en kennisinstellingen die activiteiten willen starten om de verzilvering van de voucher te verhogen en aanvragen te stimuleren bij ondernemers die nog geen vouchers kregen. Ook willen zij de eerder genoemde thema’s onder de aandacht brengen. SenterNovem doet de suggestie voor gezamenlijke bijeenkomsten of workshops. Tevens zijn ideeën welkom voor interessante voucherprojecten en -innovaties. SenterNovem werkt eventuele voorbeelden uit en zal deze gebruiken in de communicatie.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘voucher’

Meer informatie SenterNovem, 20 juni 2008: 2.000 extra kennisvouchers

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.