Home

Achtergrond 150 x bekeken

Zeven gemeenten in beroep tegen opgaan in PKN

Zeven kerkelijke gemeenten gaan toch in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Utrecht over het opgaan in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Dat hebben de gemeenten vanochtend laten weten. De zeven hersteld hervormde gemeenten zien zich als voortzetting van de Nederlands Hervormde Kerk. Deze ging in 2004 op in de PKN maar de gemeenten kunnen zich niet vinden in de leer en organisatie van de nieuwe kerk en willen daar geen deel van uit maken. De rechtbank bepaalde in maart echter dat alle hervormde gemeenten zijn opgegaan in de PKN.

Het synodebestuur van de in totaal 53 gemeenten van de Hersteld Hervormde Kerk riep de achterban in april op niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in maart. Zeven gemeenten doen dat nu toch.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.